A jogász-közgazdász képzés ér valamit?
Figyelt kérdés
Jogász diplomám van, és őszintén szólva nem vagyok elájulva a lehetőségeimtől. Közgázt végzett ismerőseimmek úgy látom, jobban megy, kevesebb munkával többet keresnek, és érdekelne is a közgé, főleg a pénzügy, HR, marketing része (a számvitel sajnos jelenleg még nem annyira). Van két éves jogászra épülő közgazdász képzés, ez jó valamire, vagy csak egy himi-humi, semmire sem jó képzés? Ér annyit, mint egy alap BSC diploma? Nem tudom, mit gondoljak, mert pár ismerős szerint semmire sem jó, míg másoktól azt hallom, szabad bölcsészettel, történelem stb szakokkal felveszik őket ssc-be marketingesek, hr-esnek, egyszerű könyvelési feladatokra. Ráadasul sok helyen van home office lehetőség, kapják a Pesti színvonalú fizetést, mellette meg vidékre költöznek, ahol olcsóbb a megélhetés. Az a baj, én is vidéken vagyok, az itteni egyetem nem indít levelező bsc-t, csak nappalit, de muszáj dolgoznom, a jogász-közgazdász viszont indul levelezőn is, Pestre rendszeresen feljárni meg semmi kedvem levelezőre, ráadásul több pénz és idő is. De ha ezzel semmire nem lehet menni, feleslegesen nem kezdeném el. Másrészt pedig kicsit félek a matektól, 5ös érettségit írtam, de mindig tanárhoz jártam középiskolában, nem tudom, menne-e egyetemi szinten. Másrészt viszont annyi ember megcsinálta, aki tudom, hogy nem okosabb nálam... Mi erről a véleményetek? Ha ezt megcsinálnám, kvázi be lehetne adni közgazdász végzettségnek, ha épp jogi állast nem találok? Sajnálom, hogy a jogász diploma után jöttem rá, hogy érdekel a közgé, de még épp fiatal vagyok, nincs gyermekem, éppen el tudnám kezdeni.2023. márc. 16. 12:36
1/4 anonim válasza:
A közgazdasági matek nem olyan vészes. Ha érdekel a pénzvilág, szánd rá azt a két évet!
2/4 anonim válasza:
Én anno elvégeztem egy ilyen jogász-közgazdász posztgraduális képzést a Corvinuson. Elsőre jó ötletnek tűnt, közben és utólag már nem annyira. Szerintem nagyon felszínes volt, és jóval kevesebbet is ad, mint egy normális alapképzés. Eleve a neve ellenére nem is közgazdász képzésről van szó, úgyhogy nem értem egyáltalán, miért nevezik annak. A tematikája alapján ez egy gazdálkodási és menedzsment képzés, ami a Gazdálkodástudományi Karhoz is tartozik. És az is erősen lebutítva a normál gazdálkodási és menedzsment alapképzéshez képest. De ez nem túl meglepő, gondolom, hiszen míg az alapképzés 7 félév, addig ez volt 4 félév összesen. És elég sok olyan tanárunk is volt, aki láthatóan nem nagyon vette komolyan a dolgot. Bejött, valamit leadott, aztán menjünk isten hírével. A szakdolgozat-írás meg konkrétan egy vicc volt a végén. Mondjuk ha csak a papír miatt kell, arra biztosan jó, mert azóta papíron közgazdász vagyok én is. De a gyakorlatban nagyon nem érzem magam annak. És nem is használom igazából, mert jogászként dolgozom azóta is.
3/4 anonim válasza:
Ja, az kimaradt, hogy a matek miatt viszont felesleges aggódnod. Eleve volt talán egy félév matematika meg egy félév közgazdaságtan az egész képzésen, ahol valamennyit számolni kellett. És ezek sem voltak vészesek egyáltalán. Közgazdaságtanból nem is nagyon tanultunk többet szerintem, mint amit jogász képzésen is tanítanak kötelezően egy félév erejéig.
4/4 anonim válasza:
Egy közgazdász msc-vel többet érsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!