30 évesen milyen egyetemre/főiskolára érdemes menni?
Van érettségim (igaz nem a legjobb eredménnyel) és van 2 szakmám is illetve most elkezdtem nyelvvizsgára felkészülni (2-3 nyelvből szeretnék majd nyelvvizsgát még pluszba)
Konkrétan a jogász szak érdekel már régóta de sok minden közbe jött ami miatt nem tudtam menni egyetemre viszont most lenne rá idő és pénz (bár nem tudom mennyi a költsége nappalin vagy estin)
Van még pár szak ami érdekel ha a jogász szak nem jönne össze de az is érdekelne ti milyen szakot ajánlotok még?
Milyen egyetemre/fősikolára van értelme menni szerintetek? Főleg 30 évesen
Illetve attól is félek kicsit kilógnék a korom miatt
- Egy barátom, 40 évesen kezdte el a jogi egyetemet Budapesten. Előtte karosszéria lakatosként dolgozott a BKV-nál (az idő alatt újra leérettségizett).
- És jelentkezett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jog- és államtudományi karra (osztatlan 5 éves képzés) !
Felvették, elvégezte.
És most a Magyar Államkincstárnál dolgozik !
Javaslom, te se félj belevágni ! Nyugodtan kezdj bele a jogipályába, ha téged az érdekel, egyáltalán nem fogsz kilógni a sorból !
Én 32 évesen az Óbudai Egyetemre járok (igaz villamosmérnöknek).
De egyáltalán nem lógok ki a sorból, mert sokan vannak akik nem tízen évesen kezdik el az egyetemet.
- Sőt, ha idősebb vagy, akkor talán a hozzáállásod is felelőségteljesebb lesz !
...Sok sikert kívánok, jelentkezz bátran valamelyik budapesti jogi egyetemre !
Kérdező
Én is hasonló képpen járok mint te. Hegesztő szakmám van. Most munka mellett csinálom az érettségit. Ha minden jól alakul 28 évesen tudok jelentkezni egyetemre. Nem hiszem hogy kilognál a sorból. Sok embert hallottam akik 25-30 felett kezdtek neki az egyetemnek,nappalin is. Szerintem a jogi pálya nagyon jó,most nagyon keresett. Én sok sikert kívánok hozzá. Egyébként megkérdezhetem mi az alap
szakmád? Személy szerint nappalin ajánlanám inkább,szerintem kevesebbet kell önállóan tanulnod.
Köszönöm a válaszokat :)
Azóta meg lett 2 nyelvizsga, ill. hamarosan kezdem az egyetemet vagyis remélem jól alakul majd
#3 az alap szakmám a kereskedelem/marketing, de van egy hegesztő szakmám is
Sok sikert kívánok, vágj bele nincs veszteni valód :) egy próbát minden megér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!