Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 38-40 evesen nem lenne késő...

38-40 evesen nem lenne késő pszichológiát tanulni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nagyon egyéni. Sajnos en is egyike vagyok azoknak, akik “pályát tevesztettek”, valamint van 2 nagyon pici gyermekem, akik mellől jelenleg nem tudnék tanulni, viszont majd ha iskolába/óvodába mennek, akkor levelezon szeretnek belevágni. Elsősorban a fejlődés pszichológia érdekelne, magam miatt szeretnek tanulni, de el tudom képzelni, hogy elhelyezkedjek ebben a szakmában. Azonban a jelenlegi állás szerint ujra kellene érettségiznem, hacsak a felvételi eljárás 5-7 éven belül megváltozik.

Van valakinek hasonló tapasztalata? Köszönöm előre is!

2023. márc. 12. 10:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Harland Sanders 62 éves korában alapította meg a Kentucky Fried Chicken gyorsétterem franchise-t.

Ha van az embernek ideje és szorgalma, miért is ne?

2023. márc. 12. 11:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Végül is minden új ismeretanyag a javadra válik, legalább egyszer kamatoztathatod az Életben.
2023. márc. 12. 12:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt olyan csoporttársam, aki idősebb volt nálad. Igaz, ő úgy tudom, idősebb gyerekek mellett csinálta a képzést is. Ha van időd és kedved, és addig sem probléma a megélhetés, akkor csináld nyugodtan. De azzal számolj, hogy a mestert nem nagyon lehet levelezőn csinálni, vagy legalábbis nem ajánlott. Illetve ha pszichológusként tervezel dolgozni, akkor azt is figyelembe kell venni, hogy pályakezdőként limitáltak a lehetőségek, és többnyire kimondottan alacsonyak a fizetések. Ha ez belefér, akkor hajrá!
2023. márc. 12. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem!! Van a családomban, aki 40 fölött kezdte el a Ba-t, és azóta már ledoktorált és folyamatosan a szakmában dolgozik.

Ha nagyrészt magad miatt tanulnád, akkor pláne nem értem, miről lennél lekésve. Tanulni akárhány évesen tud az ember, sőt kell is neki!! Ezzel tartod frissen az agyadat, és emberileg is életed végéig fejlődhetsz.

Az pedig már a személyes véleményem, hogy a fejlődéspszichót mindenki számára kötelezővé tenném, aki gyereket vállal.

2023. márc. 24. 11:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szintén nem.

Én is későn kezdtem a pszichót (32), 2 kicsi gyerek mellett csinálom nappalin és imádom.

Viszont nagyon sok év, mire tudsz vele valamit kezdeni, pl. praktizálni.

Mint ismeretanyag viszont első osztályú és nagyon hasznos. Illetve több területhez is kapcsolódik (mindenhol ahol emberekkel dolgozol), pl. HR, vagy vezetés.

Sok sikert kívánok!

2023. márc. 25. 21:11
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, de teli van ilyen korú önmagvalósító jelentkezőkkel a szak. Kb 10x-es a túljelentkezés. Am nehéz szak és bekerülni is nehéz. Legalábbis azon az egyetemen, amiről pontosan tudom, hogy mi a jelenlegi helyzet.
2023. máj. 10. 22:28
 7/7 anonim válasza:

Miért ne, bár valószínűleg belekezdtél azóta?!

Valami ilyesmit hirdet a jelenlegi kormányzat is

válaszom >

"élethosszig való tanulás" ill.

pálya, v. szakmaváltás nagyon is

jó dolog, ne hagyd, hogy lebeszéljenek !

(remélem belevágtál) közben rájössz, hogy mennyire megy!?

2024. máj. 17. 07:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!