Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tegyek ha szeretnék új...

Bettitesaciculi kérdése:

Mit tegyek ha szeretnék új tantárgyakból (amiből eddig nem éretségiztem)emelt éretségit tenni , mert felsőoktatáshoz már az kell?

Figyelt kérdés
Már letettem az érettségit középfokon, szakmát is tettem le mellé, de rájöttem hogy más érdekel, felsőoktatásba akarok menni de ott elvárás az emelt biologia és emelt kémia vagy fizika érettségi, iskolába már nem járok, de szeretnék ezen a vonalon elindulni, szorgalommal és mindent beleadva, csak nem tudom mi lehet a folyamata.20/L

2023. febr. 23. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Oktatási hivatal honlapját és a felvit olvasgasd, ott mindent megtalálsz.

Az érettségi bizonyítvány megszerzése után bármikor, bármiből mehetsz érettségizni, csak fizetni kell érte. (Nem is keveset, jelenleg 58 ezer/emelt.)

A tavaszi vizsgaidőszak jelentkezési határideje február 15 szokott lenni, az őszi talán szeptember 15, de ebben nem vagyok biztos, úgyhogy mindenképp nézd meg az oktatási hivatal oldalán. Érettségire jelentkezni személyesen kormányhivatalnál tudsz, vagy egy választott középiskolában, de akár online is intézheted, szintén az oktatási hivatal honlapján megtalálod a menetét.

Egyetemi jelentkezés pedig a felvin keresztül történik.

A felkészüléshez én ajánlom, hogy keress fel egy jó tanárt ha teljesen nulláról kezded, mert ezek nem könnyű tárgyak és (gondolom orvosi a cél, ezért) magas százalékokat kell elérned, hogy bekerülj.

Illetve arra még figyelj, hogy jövőre változik a rendszer és minden egyetemre máshogy lehet összeszedni a 100 plusz pontot, úgyhogy azokat külön ki kell keresgélned a felviről, hogy melyik egyetem mit fogad el.

2023. febr. 23. 22:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha mar leerettsegiztel barmibol mehetsz csak fizetni kell érte. A majusira már nem tudsz jelentkezni, a szeptemberire meg még nem. Igazából ennyi. Neten fenn lesz minden a jelentkezeshez
2023. febr. 23. 22:40
 3/5 anonim ***** válasza:
92%

Itt van a jelentkezés rendje: [link]

(De ezt csak azért linkeltem be, hogy legyen alkalmam felhívni a figyelmedet arra, hogy addig ugyan tanuld már meg, hogy az érettségi két t.)

Csinálj korábbi érettségi feladatsorokat, hogy lásd, mi a követelmény. Nehéz!

2023. febr. 23. 23:10
 4/5 A kérdező kommentje:
Ne hari elírtam ☺️ érettségi*
2023. ápr. 19. 21:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Várj ahogy nézem csak a kérdésben írtam el alatta már jó 😌
2023. ápr. 19. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!