Anyukámnak jogász diplomája van és most minél hamarabb tanár szeretne lenni. Milyen lehetőségei vannak?
A 10 féléves osztatlan képzés csak az, amire jelentkezhet vagy felvennék a rövid ciklusúra is?
(Magyar tanárira menne)
Szia!
Én tanár vagyok, ráadásul nemrég végeztem.
1. Magantanarkent nem kell diploma. Fogja, meghirdeti magát és kész. Bár jogaszkent ezt tudhatna.
2. Tanár diploma egyedül a kozoktatasban kell. Tehát iskolában szeretne tanítani?
3. Ha iskolában szeretne tanítani, akkor két opció van. Egyik: elvégzi az osztatlan tanarkepzest (levelezőn is van bizonyos egyetemeken), akkora tanarhiany van, hogy kb a második évtől tudna tanítani valahol. Második opcio: elvégez egy alapszakot, aztán egy hozzá kapcsolódó mestert, aztán a 2 féléves tanári levelezőt (tehat magyar alapszak, magyar mesterszak es 2 felev tanari mesterszak).
Rövid ciklusura nem vennék fel, mégis mit szeretne rövidíteni? Jogász volt, semmi köze nem volt a magyar szakhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!