Anyukámnak jogász diplomája van és most minél hamarabb tanár szeretne lenni. Milyen lehetőségei vannak?
A 10 féléves osztatlan képzés csak az, amire jelentkezhet vagy felvennék a rövid ciklusúra is?
(Magyar tanárira menne)
Benne van, hogy nem született komoly elhatározás a szülő részéről és ez a gyerkőc magánakciója a gyakorin. A válaszok viszont ezt figyelembe véve is szánalmasan szarok.
Menjünk is sorban, ugyanakkora pofával, mint ahogy a válaszok születtek, mert így illik.
#1: Telefonos ügyintézésre biztatni bárkit is 2023-ban retardált boomer dolog. Nem kell magyarázkodni, az és kész. Minden infó elérhető direkt kontakt nélkül a honlapon, de ha nagyon kell valami, akkor hivatalos ügyben (legyen szó akár csak egy tájékoztatáskérésről is) csakis írásban kommunikálunk 80 éves kor alatt.
#2. A minél hamarabb az szeptemberi beiratkozást jelent, amire akkor is van még lehetősége bejutni, ha most nem jelentkezett, de az augusztusi pótfelvételin majd fog. Miért csak a már teljességgel haszontalan információt lehet megosztani, és azt miért nem, ami még segíthetne is akár?
#3. Ez meg csak a hőzöngő, kannásboros proli, aki arra rejszol, hogy a gyakorin jól megmondja a frankót. Ami értéktelen barátom, az a te kisfröccsös véleményed a témában. A jogász marhára nem értéktelen diploma amúgy, de nyilván nem tartalak érdemesnek arra sem, hogy ezt bővebben kifejtsem neked.
#4, kioktatás helyett akár segíthettél is volna.
Tudod, más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát...
Egyébként meg miért nem fontos információ, hogy február 15-ig lehetett a rendesbe jelentkezni? ... Augusztusig még van ideje meggondolnia magát, és nem kell kapkodnia a jelentkezés miatt... És nem is biztos, hogy pótfelvételin lesz meghirdetve ilyen szak, pláne nem államin (bár ha elhasználta az állami féléveit, mindegy is, de ezt sem tudjuk).
Egyébként a "haszontalan" jogász diplomájával meg munkájával finanszírozott nekünk mindent. Azért vált, mert már megunta, szívesebben lenne magántanár. Annak meg hogy nem ő néz utána az az oka, hogy egyszerűen engem kért meg rá először. Én is utána olvastam és csak kellett egy megerősítés, hogy biztos a helyes konklúziókat vonom-e le.
Pótfelvételire meg van lehetőség.
Értem az előítéleteitek mögötti logikát, de most ez nem talált, majd talán máskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!