Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közgazdasági egyetem, nem túl...

Közgazdasági egyetem, nem túl erős matekkal, létezik olyan szak ahol nem durva a matek?

Figyelt kérdés
Van matematikai érzékem a volt tanárom állítása szerint, jó a logikám. És megy is pár témakör egész jól, mint például kombinatorika, százalékos feladatok, viszonyszámok, táblázatok, pénzügyi számolások. (gondolok itt kamat, szja, áfa) Most logisztikát tanulok technikumon, viszont a gazdaság az ami valóban érdekel, egyébként itt is tanítanak, jól megy, mindig ötöst írok, de ez más szint az egyetemtől. A gimiben néha 4-es de általában stabil 3-as volt a matekom. A matek érettségit tavaly májusban írtam, szörnyen sikerült, ( "erős 2-es lett) annak ellenére hogy a próbaérettségiim jól sikerültek, nos, ezért gondolom azt, hogy nem biztos hogy a gazdasági lenne az én pályam, pár tanácsot, tapasztalatot meghallgatnék tőletek. Olyan szak érdekelne elsősorban ami nem brutál nehéz matekos, de foglalkozik a gazdasággal, ha létezik ilyen. Jöhet hideg-meleg. :)

2023. febr. 14. 19:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat! Kedves 10-es, írok privátban. :) És teljesen igazatok van, amit szeretsz azt könnyebb megtanulni, bár amíg nem próbálod ki az egyetemen (vagy gyakorlatban) addig nem tudod hogy valóban szereted -e, így nehéz döntés. :) Köszi a válaszokat!
2023. febr. 16. 11:53
 12/13 anonim válasza:
63%

Szerintem ez f@szság, hogy ne menj közgázra ha nem megy a matek, íme én: 9-12 minden félévkor buktam matekból évvégén épp,hogy átcsusszantam, eljött az érettségi kemény 27% ot irtam matekból, felvettek a PSZK ra mindenki azt mondta, hogy “ elvérzel a sok matektól”, most itt vagyok az első vizsgaidőszakom után ahol matekból maxpontos vizsgám volt és bőven 4.00 felett vagyok, és nem egy gyenge egyetemen ;).

Kitartást ne engedd,hogy bárki elvegye a kedved.

~PSZK hallgató.

2023. febr. 17. 15:25
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 2es lett a matek érettségim. Mérnökin vagyok, nagyon kemény a matek legalább a szaktársaim felét kiszórták. Többször annyit kellett tanulnom mint a többieknek, de végül minden jó lett nagyon sok szenvedés és pofon árán. Ha van türelmed, kitartásod és vagy elég pofátlan akkor nem lehetetlen. Sok sikert!
2023. febr. 18. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!