Közgazdasági egyetem, nem túl erős matekkal, létezik olyan szak ahol nem durva a matek?
"A matek érettségit tavaly májusban írtam, szörnyen sikerült, ( "erős 2-es lett) annak ellenére hogy a próbaérettségiim jól sikerültek"
Nem tudom, mit értesz "jó" próbaérettségik alatt, de szerintem amíg nem tudsz összehozni egy stabil ötöst középszinten (mármint több feladatsoron is, nem csak egyszer véletlenül), addig ne akarj olyan szakra menni, ahova bármennyire is kell a matek.
Amúgy hozzátenném, hogy alapozni muszáj lesz.
Mateking emelt-középszintű anyagot mindenképpen fusd át, mert azért első félévben előkerül a deriválás és sok egyéb, ami viszont a középiskolás anyagokra támaszkodik.
Jegy nem mérvadó, a tudás annál inkább.
Szerintem válassz olyat ami érdekel, mert piszok nehéz olyannal elhelyezkedni amiben nem tudsz profi lenni és még csak nem is keresett.
A matek ne tántorítson el semmitől, az egyetemen úgy is lesz rálátásod és eszközöd hogyan tanulj gyorsan és hatékonyan.(erre megy ki az egész)
Nézd meg milyen gazdasági szakok vannak és amelyik a legszimpatikusabb az alapján válassz, ne pedig az alapján, hogy melyik kevésbé matekos.
Hiszen lehet, hogy ami a legjobban tetszik elég matekos, de ha szorgalmas vagy meglehet csinálni. Az egyetemek zömén szoktak vizsgafelkészítőket tartani stb. amiken szerintem 99%-ban jobban elmondják az anyagot mint egy órán, szóval ha valami nem megy, érdemes egy-egy ilyenre ellátogatni.
Plusz ha matek I.-II.-n (sokszor másképp hívják, de itt főleg deriválás, integrálás, valszám van) túl vagy, az utána lévő tárgyak matekját szerintem be is lehet gyakorolni, hisz írtad, hogy a logikád jó.
Én a Corvinuson végeztem 2 éve gazdálkodási és menedzsmenten, szóval ha bármi kérdésed van nyugodtan írj rám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!