PTE vagy SZTE általános orvosi kar?
Általános orvosi karon szeretnék továbbtanulni. Idén beszélgettem egy Semmelweises hallgatóval, az ő elbeszélése alapján az nagyon megtetszett, úgyhohy beírtam első helyre. A ponthatár oda viszont elég magas, ezért megjelöltem a pécsit es a szegedit is. Viszont a kettő közül fogalmam sics, hogy melyiket kéne előre raknom, ebben kérnék segítséget.
Tudnátok esetleg tapasztalatokat írni közösség, felszereltség, kollégiumok, tanárok, egyéni élmények terén? Előre is köszönöm!
Pécsre járok. Az ÁOK épülete nagyon modern, 2021-ben adták át az új részt és a legtöbb óránk ott van.
Én a Szántó kollégiumban lakok, 2x2 fős blokkok vannak, saját fürdő, wc, konyha tartozik minden blokkhoz. (Amúgy ha első helyen jelölöd Pécset, akkor ingyen lakhatsz a koliban.) Az ÁOK gyalog 5-10 perc, de buszmegálló is van a közelben, így azzal is könnyel el lehet jutni bárhova.
Szerintem nagyon jó a társaság, rengeteg programot szerveznek és szorgalmi időszakban minden héten van medikus buli is.
Tanárok között azért itt is (mint mindenhol) vannak akik a szivatásra mennek rá, de a többséggel nincs probléma.
Összességében nem bántam meg, hogy ide jöttem, talán annyi hátránya van, hogy Pécsre elég vacakul járnak a vonatok és sok időt elvesz az utazgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!