A 7 jogi kar közül (ELTE, Károli, Pázmány, Debreceni, Szegedi, Pécsi Miskolci, Győri) melyiket válasszam Levelezőn? Preferenciáim a leírásban!
Megköszönöm a segítséget a 2023. szeptemberi képzésre jelentkezem (23.február 15. a határidő!).
Miskolci a legolcsóbb (10x230k ami 2,3 millió összesen.)
Károliról , Győriről hallottam, hogy könnyebbek.
Olyat keresek ahova a legkevesebbet kell bejárni, és legkisebb energia befektetéssel elvégezhető akár rite fokozatban.
Van már egy jó diplomám, és egy jól fizető főállású munkám 5x8 órában. Hétvégék szabadok, péntek necces de délutánonként azokat is szabaddá tudom tenni. Mennyire rugalmasak? Mennyire kötelező a bejárás az alábbi egyetemeken? Célom a legolcsóbban , legegyszerűbben jogi diplomát szerezni, akár nem 5 év alatt.
Minden segítséget szívesen veszek.
KRE-ÁJK O L A jogász 469
KRE-ÁJK O L K jogász 308
ME-ÁJK O L A jogász 430
ME-ÁJK O L K jogász 280
SZTE-ÁJK O L K jogász 282
Pár ponthatár tavalyról. Kérem tájékozódjunk , mielőtt válaszolunk.
Egyébként 415 pontom lesz, természetesen a meglévő diplomámért nem kapok plusz pontot...
SZE-DFK O L A jogász 432
SZE-DFK O L K jogász 306
ELTE-ÁJK O L K jogász 280
PPKE-JÁK O L K jogász 320
DE-ÁJK O L A jogász 454
DE-ÁJK O L K jogász 284
PTE-ÁJK O L K jogász 280
Mint látjátok államira esélytelen bejutnom, és már amúgy is elhasználtam 12 félévet, maximum 1 évem maradt bent (?) , pár kar nem is indít államit levelezőn, a 415 pontommal viszont az összes önköltségesre bejutok.
"Pár ponthatár tavalyról. Kérem tájékozódjunk , mielőtt válaszolunk."
Kicsit visszavehetnél a nagy arcból, örülj, hogy a 4. ugyanilyen kérdésedre válaszolunk anélkül, hogy jelentésre kerülne, hogy sokadjára teszed fel. Ezek a ponthatárok vàltozhatnak, semmi nincs kőbe vésve, a 6 évre meg azért kérdeztem rá, hogy nem írtad-e el, mert nem gondoltam, hogy ennyit elhasználtál egy korábbi szak miatt.
Nekem nagyon az jön le, hogy te kb kibúvókat keresel, hogy ne kelljen tanulnod. Elárulom neked, hogy a "legkönnyebben" elvégezhető jogi egyetemen is napi 3 órát minimum tanulnod kell szorgalmi időszakban is, vizsgaidőszakban pedig szabadságok, és egész napos tanulások. Mellesleg mindenütt vannak aláírásért zh-k bizonyos tárgyakból évközben is, és mindenütt lehetnek kötelező előadások és szemináriumok, ezekről ha hiányzol vagy beszámolóköteles vagy tananyagból, vagy aláírást se kapsz, és felveheted majd még egyszer. Gondolom te is akarsz egy foglalkozásdoktorit a neved elé, csak tenni meg minél kevesebbet szeretnél érte, erre utalsz ezen megnyilvánulásaidban.
Ennyi sok kamut kár, tudjuk már a stílusodból is, hogy ez sokadik kérdésed.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Elmúlt napokból két ilyen kérdés ezen kívül. Hirtelen mennyien szeretnék "kevés energiabefektetéssel" elvégezni.
Egyébként sántít kicsit a válaszod, mert egyrészt ha tényleg ott van a doktori a neved előtt (nem tudom, hogy orvosi, vagy egy PhD), nem itt írnál ki 3-4 kérdést is, meg nem úgy kezdenéd, hogy hol kell a legkevesebb energia, másrészt meg ha valóban akár orvos akár valamilyen PhD kutató vagy, munkádból kifolyólag, ha normálisan teljes erővel végzed, eszedbe nem jutna jogra menni, meg úgy bármire, hanem szakterületeden tevékenykednél, és itt képeznéd magad még tovább napi szinten, meg publikációkat írnál, tanulmányoznál stb.
Szóval ha igaz is, akkor emiatt nem jössz jól ki belőle, mert nem itt kajtatnál gyk-n, hogy hova menjél, meg úgy egyàltalán nem is érthető. Ha semmit sem kezdenél vele, és nem kapsz plusz doktorit vele, tényleg nincs értelme. Szóval nem kell semmi kioktatás, hogy még mi tájékozódjunk, kb köszönd meg, hogy válaszoltunk, és próbáltunk tanácsokkal ellátni. Semelyik jogi kérdésnél nincs ennyi részletes válasz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!