Leadjam a matek tagozatot?
Most vagyok kilencedikes. Matek tagozat gimibe járok, viszont a matek csak hármas szinten megy.
Arra gondoltam, hogy tizedikben leadom, viszont, akkor pár dolgot újra is kellene tanulnom. Nem tudom, hogy mi legyen majd?
Eddig matek-infós irányon akartam tovább tanulni, de már látom, hogy úgyse menne. Szüleim szerint nem kellene, szerintem viszont a másik csoportban jobban felkészülnék az érettségire, mivel itt alig értek valamit.
Milyen tagozatra mennél helyette?
Abból a tárgyból hogy állsz, hisz akkor eszerint lenne 1 év emelt szintű lemaradásod.
Nem feltétlenül a te képességeiddel van probléma, nagyon tanárfüggő, hogy mennyire érted meg a matekot. Én csak alap matekos voltam, de 3 évig olyan tanár tanított, aki nem tudta jól elmagyarázni az anyagot és állandóan 3-as dolgozatokat írtam nála. Utolsó éven megkaptuk az iskola legjobb matektanárját és végül a matek érettségim lett a legjobb, 90% feletti eredménnyel. (Szóval 1 év alatt simán fel lehet készülni a közép matekra.)
Ezzel azt akarom mondani, hogyha tényleg ez a matek-info irány érdekel, akkor ne add fel ilyen könnyen. Inkább menj el egy jó magántanárhoz pár alkalommal és ha úgyse érted, akkor esetleg érdemes elgondolkozni a váltáson.
Ha a magántanár nem jöhet szóba, akkor is azt javaslom, hogy várd meg a 10. végét, addig maradj az emelt matekon (azok a jegyek felvételinél úgyse számítanak, csak az utolsó kettő évvégi) és ha még akkor is úgy érzed, hogy másik irányt választanál, akkor a matek faktot nem veszed fel.
Igazából, nem lennék tagozatos, hanem csak tizenegyedikben. Sajnos fogalmam sincs, hogy mi legyen majd.
Gondoltam rá, hogy várok még egy évet, de nem tudom. Eléggé rosszul érzem magam a matek miatt, úgy talán lenne egy kis sikerélményem. Igazából így is lenne mit pótolni, mert teljesen mást veszünk mint a többiek.
Szerintem az is probléma, hogy nem tudok dönteni, ha leadnám, akkor megbánnán , de, ha nem, akkor is.
Kivárom az év végét, aztán addigra talán jobb lesz.
frissítés:
Nem lett jobb. Már 100% le fogom adni. Rájöttem, hogy egy idióta vagyok. Majd érettségi után tanulok egy szakmát vagy valami. Valami munkát csak kapok majd.
Ha nem, akkor majd előbb utóbb feladom és ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!