Leadjam a matek tagozatot?

Figyelt kérdés

Most vagyok kilencedikes. Matek tagozat gimibe járok, viszont a matek csak hármas szinten megy.

Arra gondoltam, hogy tizedikben leadom, viszont, akkor pár dolgot újra is kellene tanulnom. Nem tudom, hogy mi legyen majd?

Eddig matek-infós irányon akartam tovább tanulni, de már látom, hogy úgyse menne. Szüleim szerint nem kellene, szerintem viszont a másik csoportban jobban felkészülnék az érettségire, mivel itt alig értek valamit.

2023. febr. 9. 06:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Milyen tagozatra mennél helyette?

Abból a tárgyból hogy állsz, hisz akkor eszerint lenne 1 év emelt szintű lemaradásod.

2023. febr. 9. 06:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nem megy, nem mindenki alkalmas matekos szakra. Lehet másban profi leszel
2023. febr. 9. 06:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül a te képességeiddel van probléma, nagyon tanárfüggő, hogy mennyire érted meg a matekot. Én csak alap matekos voltam, de 3 évig olyan tanár tanított, aki nem tudta jól elmagyarázni az anyagot és állandóan 3-as dolgozatokat írtam nála. Utolsó éven megkaptuk az iskola legjobb matektanárját és végül a matek érettségim lett a legjobb, 90% feletti eredménnyel. (Szóval 1 év alatt simán fel lehet készülni a közép matekra.)

Ezzel azt akarom mondani, hogyha tényleg ez a matek-info irány érdekel, akkor ne add fel ilyen könnyen. Inkább menj el egy jó magántanárhoz pár alkalommal és ha úgyse érted, akkor esetleg érdemes elgondolkozni a váltáson.

Ha a magántanár nem jöhet szóba, akkor is azt javaslom, hogy várd meg a 10. végét, addig maradj az emelt matekon (azok a jegyek felvételinél úgyse számítanak, csak az utolsó kettő évvégi) és ha még akkor is úgy érzed, hogy másik irányt választanál, akkor a matek faktot nem veszed fel.

2023. febr. 9. 07:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazából, nem lennék tagozatos, hanem csak tizenegyedikben. Sajnos fogalmam sincs, hogy mi legyen majd.

Gondoltam rá, hogy várok még egy évet, de nem tudom. Eléggé rosszul érzem magam a matek miatt, úgy talán lenne egy kis sikerélményem. Igazából így is lenne mit pótolni, mert teljesen mást veszünk mint a többiek.

Szerintem az is probléma, hogy nem tudok dönteni, ha leadnám, akkor megbánnán , de, ha nem, akkor is.

Kivárom az év végét, aztán addigra talán jobb lesz.

2023. febr. 9. 07:09
 5/6 A kérdező kommentje:

frissítés:

Nem lett jobb. Már 100% le fogom adni. Rájöttem, hogy egy idióta vagyok. Majd érettségi után tanulok egy szakmát vagy valami. Valami munkát csak kapok majd.

Ha nem, akkor majd előbb utóbb feladom és ennyi. :)

2023. febr. 24. 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor minek emelted ki a kérdést ha már úgyse aktuális?
2023. febr. 24. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!