Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanári képzésen van külön...

Tanári képzésen van külön földrajz szak?

Figyelt kérdés

Igaz, mégcsak második évemet töltöm a gimnáziumban, de szerintem azon kevés ember közé tartozom, akik nagyjából tudják miben akarnak elhelyezkedni az életben.

Sokan ellenzik, hogy tanárnak tanuljak tovább a későbbiekben, a jelenlegi fizetések miatt. De engem ez sem tántorít el, mert gyerekkori nagy álmom.

Most kezd kialakulni, hogy mi iránt is érdeklődöm. Gimnáziumi tanári végzettség lenne a cél, és a szak, amit feltétlenül szeretnék a magaménak tudni az a földrajz. Talán ez az a tárgy, amin belül minden érdekel.

A másik vagy magyar vagy történelem lenne. Ez még kérdéses.

Viszont egyik ismerősöm alsós tanítónak tanul, és azt mondta, hogy a legjobb tudomása szerint a földrajz szakot össze vonták a kémiával és a biológiával (talán még a fizikával is, de nem emlékszem pontosan) és természettudományok néven tanulják.

Az érdekelne, hogy ez ugyanígy működik-e, ha nem tanítónak, hanem tanárnak szeretnék tanulni. Mert egyben nem szívesen tanulnám őket.

Valamint, ha ez ugyanígy működik, akkor változhat-e pár év alatt.

2023. febr. 5. 23:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
8. vagyok. Kívánom, hogy megtaláld a számításaidat. S váltani sem szégyen, ha esetleg nem tetszene.
2023. febr. 27. 23:31
 22/24 A kérdező kommentje:

#8 köszönöm, én is így gondolom, hogy egyáltalán nem szégyen későbbiekben módosítani a tervet, ha mégsem jönne be.

De még fiatal vagyok, több tervem is van az életre nézve és annyi utat látok magam előtt, hogy biztos vagyok benne, hogy meg fogom találni a helyeset.

Remélem ez neked is sikerült, vagy ha nem is, a közel jövőben sikerülni fog:)

2023. febr. 27. 23:37
 23/24 anonim ***** válasza:
A föci még elmegy, nem olyan nehéz, legalábbis nem sokkal nehezebb a középsulis tematikánál. A törit gondold át azért, brutális. Persze, ha szeretsz mindenféle száraz, unalmas szakirodalmat olvasni, akkor hajrá. Nyilván egyetemfüggő is. Föci-töris voltam anno, de inkább lett egy sima föci diplomám, közgazdász mesterrel.
2023. febr. 28. 20:08
 24/24 anonim ***** válasza:
52%

A kisvállalkozás az ne bónuszba legyen. Muszáj lesz, ha tanár leszel, mert máshogy nem fogod tudni eltartani magad, úgyhogy azt felejtsd is el, hogy hobbiszerűen uzod majd. Kivéve persze ha a szüleid alad tesznek egy házat. Ha így van, akkor végülis tényleg mindegy.

Magántanárként erre a két szakra viszont nem lesz kereslet, ezt is tartsd észben.

2023. márc. 1. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!