Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanári képzésen van külön...

Tanári képzésen van külön földrajz szak?

Figyelt kérdés

Igaz, mégcsak második évemet töltöm a gimnáziumban, de szerintem azon kevés ember közé tartozom, akik nagyjából tudják miben akarnak elhelyezkedni az életben.

Sokan ellenzik, hogy tanárnak tanuljak tovább a későbbiekben, a jelenlegi fizetések miatt. De engem ez sem tántorít el, mert gyerekkori nagy álmom.

Most kezd kialakulni, hogy mi iránt is érdeklődöm. Gimnáziumi tanári végzettség lenne a cél, és a szak, amit feltétlenül szeretnék a magaménak tudni az a földrajz. Talán ez az a tárgy, amin belül minden érdekel.

A másik vagy magyar vagy történelem lenne. Ez még kérdéses.

Viszont egyik ismerősöm alsós tanítónak tanul, és azt mondta, hogy a legjobb tudomása szerint a földrajz szakot össze vonták a kémiával és a biológiával (talán még a fizikával is, de nem emlékszem pontosan) és természettudományok néven tanulják.

Az érdekelne, hogy ez ugyanígy működik-e, ha nem tanítónak, hanem tanárnak szeretnék tanulni. Mert egyben nem szívesen tanulnám őket.

Valamint, ha ez ugyanígy működik, akkor változhat-e pár év alatt.

2023. febr. 5. 23:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%
Azért ne gondolod hogy a bölcsész szakon nem kell sokat tanulni meg nem kell dolgokat megérteni. Van matekos tanáris végzős ismerősöm és ő sem bánta meg hogy ezt választotta, szerette végig annak ellenére hogy nem a legkönnyebb szak.
2023. febr. 9. 09:05
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
8. Vagyok. A föci-töris én se szólnám azért le tényleg a bölcsész szakokat, többek között a töri miatt gondolkozom a váltáson, a földrajz még egész tűrhető.
2023. febr. 9. 09:58
 13/24 anonim ***** válasza:
28%

9, anya apa eltart gondolom 😅 mert ha dolgoznod kéne, akkor tudnád hogy milyen az amikor munkád van és még amellett hót fáradtan másodállást is kell vállalnod azért hogy egyáltalán ne halj éhen. És nem dobálózni el ilyen könnyen azzal hogy jaj minden tanárnak van magán diákja.

Hát igen, csak ahhoz a magán diákhoz fel kell készülni, le kell ülni, rámegy az egész délutánod/estéd, és akkor még készülj másnapi tanórákra, meg lásd el a háztartásodat és legyél boldog ...

2023. febr. 9. 15:11
 14/24 anonim ***** válasza:
24%
9. vagyok, suli mellett szakkolis vagyok és két diákmunkát is végzek egyszerre. Én elvagyok így és a szüleimtől már 3 éve nem kértem egy fillért se. Élvezem amit csinálok és engem nem zavar hogy meg kell dolgoznom a pénzemért.
2023. febr. 9. 19:04
 15/24 anonim ***** válasza:
25%

Na pont az ilyen igénytelen emberek miatt nem fognak soha reális fizetést kapni a tanárok. De mindegy, majd rájössz te is, amikor kikapsz heti 22 órát, utána meg tarthatod te is a magánórákat, hogy megvehesd a parizert a boltban.

És nem kell passzív agresszívoskodni, én is dolgoztam eleget. Pont ezért látom, hogy vicc a tanári fizetés. De ha majd egyszer te is belelatsz a diplomások világába, és hogy hogyan élnek, nagyon el fogsz szomorodni

2023. febr. 9. 19:16
 16/24 anonim ***** válasza:
67%

Mivel nincs pl. LABOROD, van időd dolgozgatni. Arra akartam kilyukadni, hogy TTK-n akár egész napos laborok is lehetnek, részvétel még a gyakjegyes tárgynál is szigorúbb. Ráadásul minden alkalom elején ZH-írás az aznapi anyagból (hogy ne csinálj hülyeséget és balesetet), így hétről hétre készülni kell.

Nem biztos, hogy aki ilyen szakra felvételt nyer, érdemes a tudását, képességeit az 5 éves tanári szakra pazarolnia.

10-es vagyok

2023. febr. 9. 19:23
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nem cink másodállást vállalni és dolgozni.
2023. febr. 9. 19:23
 18/24 anonim ***** válasza:
30%
Hát akkor egészségedre ☺️ Nekem meg cink rabszolgának lenni. Beléjük is bele volt nevelve ez az önfeláldozó szerep
2023. febr. 9. 19:31
 19/24 anonim ***** válasza:
24%
Pedig ha nem tartanak el a rabszolga szüleid, te is rabszolga leszel. 🙂
2023. febr. 10. 05:31
 20/24 A kérdező kommentje:

#8 #9

Köszönöm a megerősítést a sok negatívum mellett.

Magam is jól tudom, hogy nem jövedelmező, de nem szeretnék a munkájában kiégett tipikus magyar ember lenni. Mindennek megvan a maga nehézsége és mindenre van megoldás^^

Bónuszba, ha minden összejön másodállásban lesz kisvállalkozásom, amit hobbi szerűen fogok űzni.

Hisz iskolába járok most is és ha azt amit szeretek csinálni fejlesztem amíg van rá lehetőségem, a későbbiekben is kamatoztatni tudom

2023. febr. 27. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!