Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia BSC diplomával...

Biológia BSC diplomával milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak?

Figyelt kérdés
Már másfél éve Biológia - Természetismeret tanárnak tanulok, de egy ideje már fontolgatom a szakváltást, leginkább 2 okból. Az egyik ok azaz hogy a tanári szakma évről évre egyre kilátástalanabb, főleg a jelenlegi inflációban arra a kevés fizetéssel amit egy tanár keres itt Magyarországon nemigen lehet alapozni, illetve a megbecsültség is rendkívül alacsony, az utóbbi másfél évben többször is tapasztaltam azt hogy kiröhögtek mikor közöltem haverjaimnak/barátaimnak hogy én tanárnak tanulok. A másik ok pedig hogy a természetismeret szakommal kifejezetten nehezen haladok ugyanis tele van fizikával, kémiával és földrajzzal kapcsolatos tárgyakkal és ezen tudományágazatok iránt abszolút nincs affinitásom és nem is nagyon rendelkezem az ezekhez szükséges szaknyelvezettel, ezáltal kifejezetten nagy kihívás számomra az ezen témakörökkel kapcsolatos tárgyak teljesítése. A biológiát viszont imádom, az ezen tudományágazattal kapcsolatos tárgyak teljesítése eddig nem is jelentett feltétlen nagy kihívást számomra ugyanis rendelkezem a Biológiához szükséges alap szaknyelvezettel, ezáltal viszonylag könnyedén képes vagyok értelmezni és memorizálni az ezen témakörrel kapcsolatos tárgyak tananyagát. Szóval már egy ideje gondolkodom a Biológia BSC szakon, csak nem tudom hogy ez milyen konkrét álláslehetőségeket tudna biztosítani a számomra, interneten próbáltam utánajárni, de semmi konkrétat nem találtam, nyilván tudom hogy a Biológia BSC leginkább egy biológiával kapcsolatos MSC szak alapköve, de abban az esetben ha nem szeretnék továbbtanulni, csak és kizárólag Biológia BSC diplomával mik a konkrét lehetőségeim?

2023. febr. 3. 16:14
 1/5 Sajtadó ***** válasza:
30%

Ehhez az iparághoz nem értek, azt viszont tudom, hogy az én szakmámban (adattudomány) sok a biológus, és az egyetemen, ahol most tanulok, is van biológus csoporttársam több is.

Itt van egy kis intro:

[link]

2023. febr. 3. 17:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

#1 A biológus már mestert végzett, nem biológia BSC-t.

Biológia BSC-vel semmi esélyed, mindenképp kell mellé legalább egy biológus MSC, de úgy se könnyű munkát találni.

Amúgy biológián is keményen számonkérik a kémiát és első évben fizika is van, szóval azt ott se úsznád meg.

2023. febr. 3. 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Párom biológia BSc-t végzett, most pedig gyakornok egy bioinformatikával foglalkozó cégnél az MSc mellett. Viszont hosszútávú munkára elvárják a doktorit is, így támogatják is benne.

Kelleni fog minimum a mester,minden természettudományi szakkal így van.

Jah hát szerves kémia, fizika és kémia alapjai vannak, de ennyi. De lehet ezeket már meg is csináltad.

2023. febr. 3. 22:42
 4/5 Sajtadó ***** válasza:
87%
2. Tudom, csak adtam egy ötletet, mire érdemes pl specializálódni. Valóban érdemes mellé egy data science / biostatistics / bioinformatics mester.
2023. febr. 4. 16:51
 5/5 NTBS ***** válasza:
100%
Oktatás, Kutatás.
2023. febr. 16. 06:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!