Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A két ingyenes felnőttképzésbe...

A két ingyenes felnőttképzésben, amit az állam finanszíroz, hol van a kutya elásva?

Figyelt kérdés
Van valami hátulütője, vagy apróbetűs rész?
2023. febr. 2. 17:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
39%
Azon túl, hogy semmit nem érnek? Nem tudok róla.
2023. febr. 2. 17:32
 2/17 anonim ***** válasza:
66%

"Azon túl, hogy semmit nem érnek? Nem tudok róla."

Ha csak lumpolni jár be oda az ember, akkor tényleg nem. Ha meg becsülettel végig csinálja, és piacképes foglalkozás meg van affinitás hozzá, akkor el lehet boldogulni benne. Nem tudom minek kell hülyeségeket irkálni.

2023. febr. 2. 17:51
 3/17 A kérdező kommentje:
Az egyetemistáknak vissza kelll fizetni a tandíjat, ha külföldre mennek dolgozni. Ilyesmi és ehhez hasonló "apróságokra" gondolok, de akkor tényleg nincs benne trükk. Maximum az hogy az EU-s pénzeket így könyvelik el.
2023. febr. 2. 17:54
 4/17 anonim válasza:
0%

Anno a rajzolj napocskába berakott a csuti paraszt megfenyegetve ha nem megyek 2 évre kizárnak mindenből mert nem vagyok együttműködő és "nem akarok dolgozni".

3 hónapot ültem egy iskolapadba mert 3 szakmával "megtanítottak olvasni". Akkor 30 nap kényszermunka volt ami utána járt (közmunka). Azt se reklámozták, apró betű, apró betűje volt a szerződésbe.

Gondolom most is hasonló a szitu, valamit lehúznak rólad.

2023. febr. 2. 18:11
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk melóba most nem ingyenes képzés de elküldtek rendes szakképzésre. Új rendszer van a tanár azt se tudja mit tanítson. Elküldött néhány videót, hogy azokat nézzük, de azok sem aktuálisak már az ő állítása szerint. Zoomon volt 2 óránk ahol arról beszélt végig, hogy még mindig nem küldte meg a képzést szervező cég a tananyagot. Három hét múlva vizsgázni kéne. 850 ezer forintjába került a munkahelyemnek. A magyar felnőttképzés ilyen szintem van ma.
2023. febr. 2. 18:16
 6/17 anonim ***** válasza:
95%
Nincsenek szakmunkások, ezért támogatják ezerrel a képzéseket. Ez még mindig olcsóbb, mint élhető országot teremteni, hogy a jó szakemberek ne húzzanak el az országból.
2023. febr. 2. 18:17
 7/17 anonim ***** válasza:
21%

@18:11

Itt nem a munkaügyis képzésekről van szó, te agyoniskolázott, hanem az államilag támogatott két ingyenesen megszerezhető szakmáról.

De igazából nem is csodálom ha ennyi ésszel beraktak napocskát rajzolni.

2023. febr. 2. 19:06
 8/17 anonim ***** válasza:
50%

Én tanultam munka mellett felnőttoktatásban.

Egy forintot nem kellett fizetnem semmiért.

Igaz nem végeztem el, simán abba hagytam, kiitarkoztam. Nem volt semmi kötelezettségem. Még napocskákat sem kellett rajzolnom.

Milyen fura, de biztos velem van a baj.

2023. febr. 2. 20:10
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

De az még mindig két kölönböző dolog, hogy az ember beiratkozik valamilyen állami felsőoktatásra szakmát tanulni esti tanrendben, ingyenesen, ahol az első két szakma megszerzése ingyenes, meg mikor olyan hikomatos vagy, hogy semmilyen munkahelyre nem kellessz, és beültetnek abc-t tanulni.

Két dolognak köze nincs egymáshoz.

Nyilván te sem véletlen kerültél oda.

2023. febr. 2. 20:16
 10/17 anonim ***** válasza:
85%

Ott van a kutya elásva, hogy magadnak kell megszervezned a gyakorlatot és a vizsgát, mert az OKJ megszűnt és akkreditált vizsgahelyek vannak, ráadásul ha teszem azt fodrász lennél, akkor ők (a képzők) csak az elmélettel foglalkoznak, a gyakorlatot ami pedig a fő lényege lenne ugye a dolognak, na azt oldd meg magad, ahogy tudod.

És szerinted ki fogja neked megtanítani ezt a szakmát ingyen?!

Még pénzért sem fog kínlódni veled senki és hagyni, hogy a saját kuncsaftjain kísérletezgess !!

Persze ez a kuli munkás szakmákra nem érvényes, mert pl. egy szoc.gondozó gyakornokot valszeg tár karokkal fogad ingyen bármelyik elfekvő...!

2023. febr. 2. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!