Ha az egyetemre való bejutáskor duplázok, nézi az egyetem azt, hogy mi az 5.tantárgyam?
Sziasztok!
Jelenleg 11.es vagyok és azon kezdtem el gondolkodni, hogy nem is biztos az, hogy földrajzból érettségiznem kellene.
Gazdálkodási és menedzsmentre szeretnék majd menni (2024, BGE), és holnapig kell eldöntsem szeretnék-e előrehozottan érettségizni földrajzból.
De ha én duplázni szeretnék (emelt angol és emelt matek), akkor a 2 érettségi tantárgyam százalékát számítják át ugye pontokba x 2 + a 100 intézményi pont.
Ekkor bármi lehet az 5.tantárgyam (pl.hittan), ami alapvetően az érettségi átlag fül alatt nincsen felsorolva,ugye?
Vagy rosszul gondolom?
Erre a 2 tantárgyra fogok fókuszálni, így nem törődnék a többi tantárgyammal.
Ezért is gondolom így.
Szóval az 5.tantárgyat csak akkor nézik, hogyha úgy tevődne össze a pontom, hogy plusz pont + középiskolai eredmenyek (érettségi átlag + középiskolai átlag) + a 2 érettségi tantárgy?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Annyira megnyugtattatok, hogy nem kell a földrajz részével stresszeljek az egész érettséginek.
btw: Ki mit választana 5.tantárgyának, aki egyszerű, simán hozható a 4-5 érettségi belőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!