Hogyan kéne megtanulni az alkotmánytörténetet?
Helló,helló
Jövőhéten csütörtökön megyek magyar alkotmánytöriből uv-ra, de egyszerűen nem áll össze a kép. A rendi kort, Erdélyt + Horthyt már bemagoltam 3 nap alatt, de mintha semmit sem tudnék, illetve eléggé össze is vagyok zavarodva, nem teljesen látom át az egészet. Most a 48-as törvényeken meg a dualizmuson átvergődök, de kéne valami praktika, amivel esetleg kicsit összeszedettebb lehetne a tudásom. Előre is köszi a segítséget!
Azt nem tudom, de nekem szerencsém volt.
Kérdés: Hogyan nevezik a kanonokok testületét?
Én: ööö...ööö...
Azt mondja a kedves professzor (jelenleg alkotmánybíró):
Tudja, amit akkor mondunk, ha nem emlékszünk valamire, hogy nem ilyen a fejünk.
Ja, káptalan!
Valami kis jegyzetet készíteni, tételenként kb 10 mondat a fontosabb infókról? Egyetemes jogtörin anno azt hiszem ezt csináltam. Meg rómán, mondjuk ott volt rá két hét. Az összefüggések megértéséhez az a legjobb.
Vagy nincs jó kidolgozott közzétéve? Mondjuk azzal vigyázz, van aki egyszerűen kimásolja az egész tankönyvet. annak is a legrosszabb változata, mikor kimásolja de hibásan, így hosszú is meg már nem is érted :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!