Általánosban 5-ös voltam matekból, gimiben 3-as 4-es között. Érettségim 4-es lett. Nem sokat tanultam rá, sokszor az órákon is elkalandozott a figyelmem. Emelt matek nélkül bukó a dolog? Nehéz lesz így? (BGE-PSZK)
Szerintem nem lehetetlen. Kb pont ilyen jegyeim voltak, mint neked, és végzős vagyok psz-en, bár vidéken, nem a fővárosban tanulok.
2023. jan. 25. 12:51
2/17 A kérdező kommentje:
#1 Nehéz? Mennyire köti le az energiádat? Melyik egyetemen tanulsz?
2023. jan. 25. 13:53
3/17 anonim válasza:
Ne aggódj miatta. De nem veheted félvállról, hogy na majd 2 nappal a számonkérések előtt belenézel. Ha hétről hétre foglalkozol az anyaggal, utánajársz, begyakorlod, nem lesz gond. Ezt szajkózom minden évben az érettségiző diákjaimnak, mit ne mondjak, kevesen fogadják meg a tanácsomat, aztán fél évvel érettségi után, egy nappal az első zh után keresnek meg, hogy hopsz segítsek már, mert karó lett az első zh, kellene a másodikból 80+%. Ott már nehéz kapálózni...
Az emelt matek annyiban segít, hogy egy-két témakör elején előforduló elméleti alapot már hallottad volna, de messze nem annyit kérnek, mint amit egy emelt érettségiző tud, ők is sok újat hallanak majd.
2023. jan. 25. 15:26
4/17 anonim válasza:
Jaj istenem, egy módosítás funkció elférne már erre az oldalra, nem egy nagy dolog... Amit még elfelejtettem írni az előbb.
Pár dolgot azért nagyon nézz át. Hatványozás és azonosságai, függvények elemzési szempontjai, 9. osztályos algebra (zárójelbontás, algebrai törtek összeadása, nevezetes azonosságok). Ezeket nem fogják újra elmesélni nektek.
2023. jan. 25. 15:29
5/17 anonim válasza:
A négyes teljesen jó, érettségin is. Negyes matekkal simán végig csinálod a pénzügyet
2023. jan. 25. 21:06
6/17 anonim válasza:
100%os közép matekkal, világ életemben 4-5-ős jegyekkel majdnem kipurcantam egy könnyebb gazdasági szakon..
2023. jan. 26. 21:51
7/17 anonim válasza:
Szia, én humán szakot végeztem, nem volt matematikám egyáltalán :)) nem is érettsegiztem belőle. Most írtam 4es fölötti vizsgát ezen a szakon :D vágj bele, menni fog! Tanulni kell bőven, de nem nehéz. Mondom ezt humán fejjel!! Neked 4es érettsegivel könyebb lesz sokkal-sokkal. Nekem nehéz volt belejönni de mostmár jól megy. Amit nagyon tanulj integrálás, hatványozás, deriválás, mátrixok. ( és minden ezekhez kapcsolódó ) . Nem öltem meg tanulással magam, mégis jól ment a vizsga, és zh-im is elég jók lettek. Sok sikert, csak bátran!
2023. jan. 27. 20:42
8/17 anonim válasza:
Ez csak és kizárólag a szorgalmadtól függ. Komolyabb számolások véleményem szerint csak az üzleti statisztikában és a gazdasági matematikában lesz (utóbbihoz lehet felvenni felkészítőt). Ha ezt a 2 tárgyat nem veszed félvállról, akkor ezzel a tudással simán elboldogulsz a többi tárggyal.
2023. jan. 28. 07:08
9/17 NTBS válasza:
Elérhető. Keress magántanárt pótold a hiányosságokat és tanulj sokat.
2023. febr. 7. 17:02
10/17 anonim válasza:
Egy mérnöki szak sokkal matekosabb, mégis elvégzik sokan
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!