Szociálpedagógia (Bsc) felvin lévő szakmatérképén rajta van a gyógypedagógus. Ezt miként lehet elérni ilyen végzettség után?
Erre a szakmatérképre gondolok:
Látni rajta a gyógypedagógus szakmát. Esetleg valami más végzettséggel (például gyógyped asszisztens) képzéssel összekötve már lehet valaki gyógypedagógus? Vagy egyéb továbbképzés szükséges?
Én ott akadtam el, hogy mikor lett bsc a szocped? Én még ba-ra jártam annak idején.
Egyébként kicsit túl általános ez s felhő, inkább úgy mondanám, hogy hol tudod kihasználni a szocped diplomádat. A tanultak és tapasztaltak jól jönnek, de nem a szocpeddel leszel gyógypedagógus.
Látok a listában pl. rendőrt is, ott egyértelműbb. Szocped diplomával magában te nem mész rendőrnek, de a szocpedes kvalitások ott is jól jönnek később. Kb így gondolkodj az itt felsorolt szakmák többségénél.
Egyébként van gyógypedagógiai része a dolognak, de az magában nem tesz gyógypedagógussá.
Nálunk annak idején modulrendszerben kellett választani három irány közül, fogyatékosok/ gyermekvédelem/ kisebbségek.
(Direkt nem írok szakirányt hiszen alapdiplománál nemigen van ilyen, de mégis meghatározta a szakmai orientációt valamennyire.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!