BME-GTK vagy BGE-PSZK? Nemzetközi gazd.
Mindegy, melyikre mész. A gazdasági életben a BME-nek se magasabb a presztizse, nem is látszik a térképen. A fél gazdasági elit a BGE elődintézményeiben végzett, BME-n végzett szakembert meg talán vagy kettőt ismerek, ők is csak a BME MBA-t végezték el, nem alapszakon. Egyiken se jobb vagy rosszabb a színvonal, favágás mindkettő.
Ha jó vagy matekból, gondolj át egy matekosabb szakot, minimum psz, de inkább matek szak, valami info stb.
Ezeknek az osszehasonlitasoknak nem sok ertelme van. Mihez kepest nehezebb valami? Mind a ket helyre 400 pont volt az allami ponthatar legutobb. Tehat akkor mi alapjan gyujtohely az egyik vagy a masik?
Informalodj, menj el nyilt napokra, kerdezz meg odajarokat milyen oda jarni ilyesmi. A nemzetkozi gazdalkodas egyebkent nem a pszk-n van, hanem a kulkeren. Azert nem mindegy, mert mashol vannak, es kellemetlen ha az ember ilyeneket nem tud, es miutan felvettek, akkor derul ki, hogy akar 1 ora az odaut tomegkozelekedessel.
Különösebben nem vagyok jó matekból, biztos hogy erre a szakra mennék.
Az oktatás színvonalára és az elvárásokra gondoltam a nehézség alatt. A "gyűjtőhelyet" egy BGE-re járó ismerőstől hallottam, ő pont ezen a szakon van. Illetve az önköltséges ponthatárok is 280-tól voltak, na meg az ott induló FOSZK képzésekre is bárki bejut. Persze tisztában vagyok azzal hogy ezeket a minimum ponthatárokat eltörlik, bár sok értelmét nem látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!