Designkultúra vagy művészettörténet szabadbölcsészeten?
Én a helyedben inkább elkezdenék dolgozni, mert ahová ezzel felvesznek, oda már most is bejutsz. Mire végeznél az egyetemmel, már talán addigra lesz 200 körül a fizetésed. Bruttó.
Én komolyan nem értem azokat, akik ilyen szakokra bejelentkeznek, hogy mégis mit várnak vagy gondolnak.
1, Azért jelentkezem mert nem számít hogy megéljek belőle, vagy dolgozzak.
És ez érdekel.
1. és 3.! Kit érdekel a véleményetek, a kérdés nem erről szólt!
Én is elvégeztem olyan szakot, amit pusztán érdeklődésből választottam.
Az egyik nem zárja ki a másikat, és ha van időd és kedved, csinád meg mind a kettőt.
A férjem a művészettörténettel kezdte, ma a Louvre munkatársa. Aztán elvégezte a másikat, és most él, mint Marci Hevesen.
Ha nem szeretném úgy a munkámat, hogy semmi pénzért nem hagynám abba (műfordító vagyok), az ő keresetéből még két gyerekkel is úgy élhetnék, mint egy hercegnő (amihez semmi kedvem).
Lényeg az, hogy egyik hozza maga után a másikat, és szabadúszónként (egy kis idő után) úgy élsz és azt csinálsz, amit akarsz.
Persze tehetség is kell hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!