Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sokan hogy hogy csak 19-20èves...

Sokan hogy hogy csak 19-20èves kerülnek be Egyetemre? Nem 18èvesen?

Figyelt kérdés
2023. jan. 11. 09:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki évvesztes, van olyan, aki 5 éves középiskolába jár, vagy csak simán megbukott valamikor.
2023. jan. 11. 09:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy pedig szimplán kihagyott valaki egy évet, mert nem tudta mit akar, vagy nem lett elég pontja és valamiből következő évben újra kellett érettségiznie. De én pl. sosem buktam semmiből, nem voltam évvesztes, rögtön mentem középiskola után egyetemre, erre hiába kezdtem el 18 évesen az egyetemet, 4 hónappal később már betöltöttem a 19-et. Most na, pár hónap különbség van csak, nem jelentős az, hogy valaki 18 vagy 19. Szóval most na, most ezen nem értem mi a fura, nagyon könnyen lesz abból a 18-ból 19-20.
2023. jan. 11. 09:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

- nyelvi előkészítőbe, szakgimibe járt, ami 5 éves, ezért később érettségizett

- évvesztes

- kihagyott egy évet (vagy többet) egyetem előtt

- korábban másik szakra járt, de nem jött be neki, szakot váltott

- bukott gimiben (de szerintem ez a legritkább)

2023. jan. 11. 10:02
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Nem vagy tanköteles. Akkor kezded el a képzést, amikor akarod. Ez nem az óvoda.
2023. jan. 11. 10:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szakot váltottam, így újra elsőéves lettem 20 évesen. Vannak olyan szaktársaim akik buktak egy évet így ők is elsősök szinte, meg akik technikusi iskolából jöttek.

Ismerek jó pár olyat is aki 0.évezett Pesten és az után ment egyetemre.

2023. jan. 11. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én évvesztes voltam, és 5 éves gimibe jártam. Egy hónap híján 20 éves voltam, mikor szeptemberben kezdtem. És az egyetemen belül a baráti társaságomban még így is majdnem én voltam a legfiatalabb. Volt, aki előtte elvégzett egy OKJ-t, volt, aki másik szakra járt, vagy akár el is végezte. És ezen felül ezer meg egy oka lehet, ahogy felettem is írták. Abszolút nem volt kirívó (és nem is nagyon foglalkozott vele senki).
2023. jan. 11. 10:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Évvesztes voltam és 5 évig jártam gimibe. 20 évesen kezdtem az egyetemet így.
2023. jan. 11. 12:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is évvesztes vagyok. 19 évesen kezdtem a szakom. A következő alapszakom meg pályaváltás miatt 24 évesen. És még így is fiatalnak számítottam sok évfolyamtársamhoz képest.
2023. jan. 11. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!