Minek érdemes manapság tanulni, amivel jól is lehet
keresni ezek alapján?
Figyelt kérdés
Elsősorban a biosz,angol,töri és irodalom érdekel és megy jól.Érdekel a kémia is bár az már nehezebb téma azért.Orvosin kívül igazából bármi érdekel ami ezekkel kapcsolatos,jogi karon is gondolkodtam még, de arról meg sokan írták itt, hogy nem jól fizet meg nehéz elhelyezkedni aztán kicsit elvette a kedvem :(.
Millióegy lehetőséged van kémiával és biológiával ami nem orvosi és jól fizet. Kezdésnek rögtön ott vannak a biológus szakok, vegyész szakok, az egészségügyi szakok közül a gyógytornász ami talán a legjobb bár a mentőtisztek fizetése sem rossz. Mondjuk utóbbival az a gond, hogy néha sokkal nehezebb dolguk van mint az orvosoknak és azért orvosi fizetést mégsem kapnak.
A nyelvvel tolmács pl... Törivel, irodalommal nem igazán tudsz szerintem kezdeni semmit ha szempont a jó fizetés.
2023. jan. 5. 03:02
2/13 anonim válasza:
Biomérnök
2023. jan. 5. 04:52
3/13 anonim válasza:
Orvosi, állatorvosi, biológia, vegyész, gyógyszerész, ezek felé nézelődj.
2023. jan. 5. 07:59
4/13 anonim válasza:
“ nem jól fizet meg nehéz elhelyezkedni aztán kicsit elvette a kedvem” hat elsore semmi sem fog milliokat fizetni es alommunkaval kecsegtetni :) en viszont ezt a szakot ajanlom: [link]
2023. jan. 5. 12:15
5/13 anonim válasza:
Vállakozóként egy egyszerü szakmával is jól lehet keresni. És 5 diplomásként is tudsz rosszul ha alkalmazott vagy.
2023. jan. 6. 04:57
6/13 anonim válasza:
A biológia hol fizet jól? Egy biológus BSc-vel laborasszisztensnek lehet elmenni minimál bérért vagy kicsit többért, attól függ hova jut be az ember vele. Ha valami céghez sikerül kerülni, ott lehet több a fizu, de akkor meg hamar eléri az ember a plafont és nem tud feljebb kerülni a ranglétrán csak BSc-vel.
MSc-vel már jobbak az esélyek, de így is eléggé limitáltak itthon a lehetőségek. =(
2023. jan. 6. 14:29
7/13 anonim válasza:
6. Ott, hogy elmész biostatisztika vagy bioinformatika mesterszakra, és data scientistként lekeresed a csillagokat az égből.
Ez igaz. De sokan nem terveznek MSc-re menni, szóval becsapós lehet csak biológiát ajánlgatni.
2023. jan. 6. 15:11
9/13 anonim válasza:
8. Ez alapján egyből ki lehet húzni a jogot, orvosit, és nagyjából marad az IT meg a gazdasági szakok abban a kategóriában, hogy milyen BSc-vel lehet karriert csinálni.
2023. jan. 6. 15:27
10/13 anonim válasza:
Így van. Én egy elég speciális BSc-t végeztem el anno, és úgy kezdtem el hogy tudtam, mindenképp csinálok MSc-t, de a csoporttársaim 90%-a a BSc végén csak fogta a fejét hogy jajj, ezzel nem tud igazán karriert építeni és hova menjen MSc-re, mire menjen, ő nem is akart menni de "muszáj" ha értelmes munkakört szeretne, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!