Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyi idő megírni egy szakdol...

Mennyi idő megírni egy szakdolgozatot?

Figyelt kérdés

Szakirodalom nagy részét feldolgoztam, megvan, hogy áll össze a tartalom. Jegyzeteim is vannak. Igazából már csak írni kéne elkezdenem.

Na de, hogy kezdjek neki egy szakdolgozatot megírni? Többet átnéztem már mégse tudom elkezdeni. Illetve nálunk minimum 25 oldal az elvárás. Mennyi idő lehet ezt teljesíteni?

2022. dec. 25. 17:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
14%
Most komolyan vadidegen embereket kérdezel meg erről? Aki eljut a szakdolgozatig, hogy kérdezhet ilyen hülyeséget? Egy héttől 10 évig is eltarthat. De az nonszensz hogy vadidegen emberektől kérdezed ezt meg, nem tudnád valakitől megkérdezni, aki egyetemi tanárod, konzulensed, szaktársad, vagy valami ilyesmi?
2022. dec. 25. 20:21
 12/16 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy nonszensz?

Nyilván arra voltam kíváncsi, hogy másnak kb mennyi idő volt.

Az bezzeg teljesen okés ha kérdezi más kérdezi, hogy minek tanuljon tovább :))))

2022. dec. 25. 21:10
 13/16 anonim ***** válasza:
90%

12

2 évembe telt, mert nekünk 60 oldal volt az elvárás, 2 empirikus kutatás és két kutatási terv, amihez mindegyikhez külön tárgy tartozott. Adatokat kellett felvenni emberekkel, azokat kielemezni a hipotézisek mentén és összekapcsolni a szakirodalmi bevezetővel az eredményeket. Volt rajzteszt és mélyinterjú is, ami azt jelenti, hogy egy nap maximum 2 ember adatait tudtam felvenni, mindezt személyesen, összeszervezve velük az egészet, aztán volt, hogy el sem jöttek. Végigszoptam a nyarat, hogy legyen 60 fő a kísérletben.

Tessék, nekem így volt másfél-2 év az első szakdolgozatom.

A másodikból publikációt írtam és TDK-ra is vittem, egy teljes évembe telt a teljes munka a rendszer felállításával, adatfelvétellel, engedélyeztetéssel együtt, 2 hetem maradt összeállítani magát a szakdolgozatot. 40 oldal volt a szakirodalom, a dokumentáció és az eredmények. De az már apróság volt. Az, hogy mennyit szoptunk tanszék szinten a felhasznált videofelvételek annotálásával és én személy szerint a szükséges kód megírásával, az nem tartozik a megíráshoz szigorúan, pedig az volt az érdemi része, minden más már a fejemben volt a végére, csak le kellett hivatkozni.

2022. dec. 25. 23:42
 14/16 anonim ***** válasza:
40%

"Mi az, hogy nonszensz?

Nyilván arra voltam kíváncsi, hogy másnak kb mennyi idő volt.

Az bezzeg teljesen okés ha kérdezi más kérdezi, hogy minek tanuljon tovább :))))"

A pályaválasztási tanácsadás az tök más. Azért nonszensz, mert a te szemszögedből lényegtelen, hogy egy tök más egyetem tök más szakjának teljesen eltérő szakdolgozata egy teljesen más embernek mennyi időbe tellett. Tehát most mire mész azzal a válaszzal, hogy 2 naptól kezdve 20 évig is eltarthat? Mert erre ez a válasz így körülbelül.

Ennél még az is jobb kérdés de sokkal, hogy mennyi idő alatt lehet megtanulni integrálni eléggé magas szinten, de mivel az is ember és időfüggő, ezért arra is lehet írni, hogy egy héttől 10 évig is eltarthat.

2022. dec. 26. 14:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem két hét volt.
2022. dec. 27. 13:54
 16/16 anonim ***** válasza:
56%
írsz 1 vázlatot, validáltatod a konzulenseddel. Aztán kibővíted, aztán olyan mélységig mész, hogy meglegyen a kívánt terjedelem és eredmény. Mennyi idő? Kinek mennyi. 1 héttől 3 hónap.
2023. jan. 13. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!