Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Angol tanári pályáról vélemény?

Angol tanári pályáról vélemény?

Figyelt kérdés

Most hagytam ott a jogot, mert ez a szárazság nagyon kikészített lelkileg és testileg.

Gondolkodtam, hogy mi lehetnék. Az angolt mindig imádtam.

Szeretnék elvégezni egy anglisztikát, rá egy fordítói mestert, és maradna 1.5 év a tanárin.

Szerintetek külön órákkal együtt jól meg tudnék élni belőle? Illetve fordítanék is.

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. dec. 19. 14:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudsz belőle megélni. Már nyelvvizsga sem kell, a diákok 60%-a pedig csak azért járt magántanárhoz.

Üdv, egy ex-nyelvtanár

2022. dec. 19. 14:24
 2/20 anonim ***** válasza:
48%
Hogyne tudnal megelni!!! Ha kreativ vagy es jol oktatsz jol felepitett tanterved van sokan fognak szeretni
2022. dec. 19. 14:47
 3/20 anonim ***** válasza:
78%
1. Akkor te nem vagy valami jó tanár. Nagyon is meg lehet élni belőle. A lányom diákjainak túlnyomó része nem is a fiatalabb korosztályból való ás nem is a nyelvvizsga motiválja.
2022. dec. 19. 14:54
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
3-as: ha érdekel, nagyon jó nyelvtanár vagyok, a diákok egymásnak adták a kilincset és városi díjtól kezdve mindent nyertem. De a magánoktatás kiszámíthatatlan, nem biztos megélhetés, nyelviskolában pedig annyit keresel kb. mint közoktatásban.
2022. dec. 19. 15:12
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg reggel 8-tól délután 3-ig megnézem, melyik főállású nyelvtanár tudja feltölteni az órarendjét, mivel mindenki délután 5-től akar járni, úgy pedig már nem is fér be sok diák.
2022. dec. 19. 15:13
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
3-as: illetve az is érdekel, hogy a lányod mennyit keres, mert 2-300 ezret nyilván meg lehet keresni magántanítással, de ez nem jó fizetés.
2022. dec. 19. 15:14
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

1-es

Az lehet hogy a jelentkezeshez nem kell, de a tanuló semmit nem fog érni mert ugyan úgy nyelvvizsgahoz kötik a diploma kiadását. Az én esetemben felsőfok kell mert közgazra megyek 2024 ben, igy most is jarok heti 1x 90percet…

2022. dec. 19. 15:59
 8/20 NTBS ***** válasza:
Nagyon sok mindentől függ. Anyagilag nem a legjövedelmezőbb a tanári pálya.
2022. dec. 19. 16:04
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg lehet élni, igaz eltörölték a nyelvvizsgát, de pár egyetem/szak elő fogja írni a nyelvvizsgát szerintem. A másik, sok munkahely előírja az angol nyelv tudását szóval ezért is szükség lesz angol magántanárokra.

Ha nagyon jó tanár leszel, akkor lesznek szép számmal diákjaid heti 5-6 + tanári fizetés az már nem olyan rossz.

2022. dec. 19. 16:23
 10/20 anonim ***** válasza:
A fordítói mesterképzést felejtsd el, hacsak nincs protekciód, hogy felvegyen egy ismerősöd egy állásba. Angol fordításból nyögvenyelés megélni: fix állások csak a csókosoknak vannak, az eseti megbízások pedig hol vannak, hol nincsenek, de ha vannak, akkor is rosszul fizetnek. Erre nem lehet biztos megélhetést alapozni. Ezért aki fordít, az általában mellékjövedelem-szerzésként csinálja. Hagyd ki a fordítóit, inkább csináld meg az anglisztika BSc után egyből az angol nyelvoktatói mesterdiplomát, sokkal jobban jársz. Nyelviskolában el tudsz vele helyezkedni, és magántanítványokat is fogadhatsz.
2022. dec. 19. 18:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!