A kérdés kicsit bonyolult: nincs kémia érettségim, de orvosira szeretnék menni. Láttam, hogy biosz-matekkal is be lehet jutni TTK kémia szakra és valahol hallottam, ha ott lehúzok egy évet, akkor le tudok érettségizni kémiából is. Ez lehetséges?
2010. okt. 1. 14:25
1/6 anonim válasza:
de mi a kérdés??
akármikor érettségizhetsz kémiából. csak bemész a legközelebbi középsuliba, jelentkezel, kiperkálsz, azt hiszem 13 ezret és már mehetsz is érettségizni, májusban.
2010. okt. 1. 14:40
2/6 A kérdező kommentje:
Az a kérdés, hogy ha TTK kémián lehúzok egy évet, le tudok e érettségizni azzal a tudással amit ott kapok? most nem érettségizek le, nem is tudnék, de biológiával is be lehet jutni a szakra
2010. okt. 1. 14:50
3/6 anonim válasza:
Nem vagyok kémiás, de az a sanda gyanúm, hogy nem az alapoktól fogják kezdeni az oktatást. Amúgy ahelyett, hogy pazarlod a támogatott féléveidet (orvosin nagyon nagy szükséged lesz rájuk!), inkább vegyél meg egy-két középsulis könyvet (pl villányisok jók), és ülj le, hidd el, amennyi kell egy közép kémia érettségihez (elég piti), annyit meg tudsz belőle tanulni egyedül is.
2010. okt. 1. 17:16
4/6 anonim válasza:
A középsulis anyag nem feltétlen egyezik meg az egyetemivel. Én pl orvosira járok, és annak ellenére, hogy 4-es lett a kémia szigorlatom, nem biztos, hogy meg tudnám írni a kémia érettségit 95-100%-ra. (Fizikából érettségiztem). Egyszerűen vannak dolgok, amik középsuliban kellenek, egyetemen meg már nem.
Amúgy sem értem mi értelme egy évet lehúzni felsőoktatásban, mint simán elmenni különtanárhoz, vagy csak venni néhány könyvet ás pár hónap alatt felkészülni az érettségire. Nem olyan nagy cucc, csak tudni kell, hogy mik fordulnak elő. Ezzel szemben egy TTK-s szak extra nagy szívás. A kémia mellett szívhatsz gondolom a matekkal, fizikával....
2010. okt. 1. 17:33
5/6 anonim válasza:
Ennek nincs értelme. A TTK kémia szak nem az érettségire készít fel. Te viszont elhasználsz egy államilag finanszírozott évet, aminek következtében az orvosi végén könnyen lehet, hogy fizetős leszel. A kémia érettségire egyszerűbben is fel lehet készülni. Akár most májusig is simán.
2011. jan. 4. 01:10
6/6 anonim válasza:
ez nagyon hülye ötlet. ha még az érettségit se tudod megoldani, akkor egyetemi kémia szakon egy árva szót se fogsz érteni. a harmadik hétre az élettől is elmegy majd a kedved. középszintű érettségire viszont egy hónap alatt magadtól is lazán fel tudsz készülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!