Ha fizikából és matekból középszintű érettségit teszek, és angolból emeltet, akkor az ELTE Fizika alapszakra be tudok kerülni?
Figyelt kérdés
2022. dec. 7. 19:57
11/16 anonim válasza:
Én magam is fizika középpel jöttem fizika BScre.
12/16 anonim válasza:
#11 nem a fizika kozeprol van szo, felreertetted a mondanivalom
13/16 A kérdező kommentje:
Matek és fizika is érdekel, nem poénból akarok fizika bsc-re menni. De az oktatás lassú legyilkolása végett nekünk tavaly volt utoljára fizikánk, akkor is nagyon alacsony óraszámban. Hála az istennek most van matek fakt a sulimban (tizen valahány éve nem volt) és ott foglalkozunk emelt szintű anyaggal. Viszont a matektanárom is azt mondta hogy fizika emelttel járnék a legjobban, mert a matek emeltet még annak ellenére sem javasolja hogy nagyon jó vagyok belőle. Csak a fizika meg problémás ebből a szempontból mert nekünk nagyon felületesen volt az egész azalatt a 3 év alatt.. most járok különtanárhoz is, de ennek ellenére is nehéz úgy felkészülni emelt szintűre, hogy csomó mindenről most hallok először.
2022. dec. 10. 13:54
14/16 anonim válasza:
Úgy látom, malacért, mert az írás igencsak kihívás számodra...
15/16 anonim válasza:
Nem véletlenül nem magyar szakra mentem, hanem fizikára. Meg úgyis angolul kell kb minden publikációt írni, így nem a magyar helyesíráson van a hangsúly.
16/16 anonim válasza:
Az én tanáraim is minden tantárgyra azt mondjak, hogy jajj ebből ne emeltezz, nagyon nehéz. Mikor már a földrajz, történelem és magyar tanárom is ezt mondta elgondolkodtam, hogy akkor mi a fenéből kellene emeltezni. Az egyik barátom tavaly érettségizett matekból, heti 1x 2órát járt matektanárhoz és kapott házit is, szóval vmennyit otthon is foglalkozott a dologgal. Végül neki 74%-os lett. Ja és még faktra is járt a suliban heti 1x. Ő mindig is jó volt matekból, 4-es 5-ös dolgozatai voltak, de inkább 5-ösök, viszont nem hibátlanok!! Szóval ha nagyon jó vagy matekból akkor szerintem nincs akadálya az emeltnek, nem csak az tudja megcsinálni aki 100%-osan mindig mindent ért és hibátlanul megy neki az összes dolgozat. Otthon készülni kell, korábbi évek tesztjeit kitölteni, fakton is különféle feladattípusokat megnézni. A tanárok riogatni fognak minden emelttől hidd el. Sok sikert a céljaidhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!