Ha fizikából és matekból középszintű érettségit teszek, és angolból emeltet, akkor az ELTE Fizika alapszakra be tudok kerülni?
2022 van, tanuljátok már meg használni a Felvit.
Szinten 4es vagyok.
Ja es arra figyelj, hogy kb a kozepsulis fizika kb felesleges viszont az fontos hogy a matek jol menjen.
Es en a BME fizikat javaslom az elte helyett.
Azért az ELTE fizika alapszakon valami hasonló matek / fizika színvonalra számíts:
Nyugodtan szemezgess "dgy egyetemi előadásai" csatornáról, ahová Dávid Gyula fizikus professzor úr tölti fel az előadásait / gyakorlatait és ez csak egy része a képzésnek. Én 96%-os emelt matekkal és 91%-os emelt fizika érettségivel kerültem be az alapszakra, de így sem volt egyszerű felvenni a tempót, mert egy nem kis ugrás a színvonal a gimihez képest. Nyilván az elejéről oktatnak mindent de azért akit gimiben nem mozgat meg annyira a matek vagy fizika, hogy egy emelt érettségit letegyen belőle, kétlem, hogy az egyetemi képzés alatt táltosodik meg és a különféle tételek, levezetések és bizonyítások hozzák meg a kedvét, főleg a feszített tempó és nagy anyagmennyiség mellett...
#8as
Most fel lehet dobni egy másodéves tárgyat, hogy csúnya benne a matek, de azért amire odaér már eljut oda. Jöhet azzal is jönni, hogy lesznek disztribúciók, meg komplex integrálok, és kvantumtérelmélet, és ha nem megy a matek, akkor ne gyere mert ilyen nehéz dolgokat tanítanak itt. De mire ide ér az ember a tanulmányaiban, addigra már érteni fogja ezeket nagyrészt.
#4 na az biztos hogy emelt fizika nelkul nem ment fizika szakra egy evfolyamtarsad se mert a fizika emelt kovetelmeny… hulyeseget ne beszeljunk, en is ott vegeztem es ez evek ota igy megy, ne allitsunk valotlant.
Amugy az utolso jol mondja, a matekot meg kell erteni, de amit ide bedobtak videot az kb csak riogatas, ugyse ezzel kezdtek.
Fizika vagy matek emelt mindenkepp kelleni fog mert angol emelt nem szamit a felvetelibe, de tenyleg meg lehetne mar tanulni hasznalni a felvit, telefonnal meg internettel a feneketekbe szulettetek…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!