Penzugy számvitelt megeri elvegezni?
Most fogok érettségizni és matekbol fogok emeltezni valószínű. Érdekel a pénzügy és majd szeretnék befektetési tanácsadó lenni, vagy valamilyen bankban dolgozni, ezen kívül a nyelveket imadom. Angolbol van egy felsofokum és franciabol is lesz evvegere, a tolmácskodason is elgondolkoztam de nem vagyok valami extrovertalt és nem szeretek a középpontban lenni, viszont a saját igazamert mindig kiállok. Tudom, hogy az csak mesterkezesen van így az meg nem jön szóba.
Pénzügyről mit gondoltok? Megeri, vagy tulkepzes van belőle?
Megéri persze, az egyik legjobb szak az elhelyezkedés szempontjából.
De ha jó vagy matekból, akkor szerintem még jobban megéri egy alkalmazott közgazdaságtan SCM képzés, vagy egy GPME szak (gazdaság- és pénzügymatematikai elemző szak, osztatlan 5 éves). Egy sima matek alapszak + alk. matek vagy biztosítási és pénzügymatematikai (azaz aktuárius) mesterszak is nagyon megéri. Ezekhez képest a pénzügy egy alacsonyabb szintű tömegképzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!