Mennyi fizikát tanulnék egyetemen, ha gépészmérnöknek mennék? És milyen tantárgyak vannak GPK-n? #BME #gépészmérnök #fizika #egyetem #tanulás
RENGETEGET!
Nézz meg egy mintatantervet, csak a legelső két szemeszterre...
És külföldre menni gépésznek szintén nem éri meg szerintetek? (Alternatívaként a hegesztés forgácsolás helyett)
Illetve hosszútávon mérnökként nincs esélye magasabb fizetéshez jutni?
Csak érdekel a véleményetek, nem vitatkozni szeretnék:)
Kérdésre válaszolva: ha rámírsz privátban elküldök egy tantervet szívesen.
4-es vagyok.Mert külföldön sincs már hiány mérnökökből,ezért kijutni még perfekt nyelvtudással is necces ! Sok barátom ment MsC-re jó nyelvtudással német,svájci,skandináv területre.1 emberről tudok aki ott tudott maradni és munkát szerezni,de ő zseni volt.A többiek jöttek haza mert sokkal előrébb van egy hazai mérnök mint Kelet-Európai,vissza se írtak nekik a munkáltatók.
Na most forgácsolóként vagy hegesztőként nyelvtudás se nagyon kell,pl. hegesztőknél a felvételi az hogy odaraknak 2 elemet,hegeszd össze és ha jó akkor másnap kezdhetsz is.NYilván ott is baromi nagy hiány van jó szakikból,ott is sokan inkább az egyetemet választják.Ugyanez van itthon is,így nagy a verseny,3-4 körös interjúk,utána meg egy xar fizuajánlat mérnökként.
Hagyjuk már ezt a nincs hiány mérnökökből. Egy állásinterjúra, ha két jelölt jelentkezik, akkor már király vagy. Ez külföldön is ugyanúgy érvényes. Interjúztatok itthon és kapcsolatban vagyok külföldi interjúztatókkal is, hidd el hogy kapkodnak a jó mérnökökért.
Az hogy mennyi fizetéssel kezdesz, meg tök irreleváns. Negyven évig dolgozol, 8-10 év után bőven keresel annyi, amit te külföldi fizetésnek írtál. És ezt itthon keresed, külföldön meg még többet nyilván
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!