Milyen alaptudás kell egy gépészmérnöki egyetemre?
A gépészmérnöki karra matematika, fizika és némi műszaki érzék vagy affinitás szükségeltetik (utóbbi formálisan nem, de azért nem árt, ha érdekel, amit tanulsz). Matekból felhoznak középszintről is, de kb. 1 hónap alatt darálják le a közép- és emeltszintű érettségi közötti különbséget, ami azért elég gyors tempó (ez utóbbi amúgy is jellemző). A fizikát általában nulláról oktatják, de szintén nagyon erős tempóban. És lehet, hogy a nyílt napon azt mondták, hogy a fizika nem vészes (mondjuk a nyílt napon elhangzottakat el kell osztani minimum kettővel), még az is lehet, hogy konkrétan a Fizika című tárgy tényleg elég laza, de a gépészek egy csomó fizikát tanulnak más címeken, általában keményen. Mechanika, Dinamika, Hőtan stb. - ez mind-mind a fizika egy-egy speciális területe, műszaki megközelítésben. Szóval ha sosem voltál jó fizikából, akkor meg fogod szenvedni a dolgokat (fun fact: a kémia fakt anyagtudománynál jól jöhet).
Én két dolgot gondolnék meg a helyedben:
1) A Szegedi Egyetem egy csomó területen nagyon jó, de a műszaki képzések nem tartoznak ezek közé. Csak akkor javaslom, ha nem tudod megoldani, hogy máshova járj.
2) Én inkább egy eü-s B-tervet választanék, pl. mentőtiszti képzés.
Kedves Kérdező,
én már elvégeztem a SZTE-MK-n a gépészmérnök szakot, nekem összességében jó tapasztalataim vannak.
Alaptudásként nem árt, ha jó voltál matekból és fizikából, de majdnem független lesz az egyetemen szerzett érdemjegyed a középiskolaitól, mert teljesen másféle matekot és fizikát fogsz itt tanulni, és teljesen más léptékkel, mint a középiskolában.
Egyetértek az első válaszolóval, az SZTE egy teljesen jó egyetem, de szerintem se a műszaki képzés az erőssége, hanem az orvosi, jogi és természettudományos képzések. Ettől függetlenül az MK is nagyon sokat fejlődött, és szerintem teljesen vállalható.
Jó ha van B terved, ha az orvosi nem jön össze!
Sok sikert azért! Ha bármivel kapcsolatosan van még kérdésed, szívesen válaszolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!