Vélemények a Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakáról? Melyik egyetemet ajánlanátok?
Pécsi vagyok, igazából abból a szempontból mindegyik pszicho képzés hasonló, hogy nagyon elméletre fókuszálnak (tehát nem 5 év alatt leszel igazi szakember).
Pécs erőteljesen kutatàs fókuszú, kognitív pszichológia van az előtérben, ez pedig nem feltétlen szimpatikus azoknak, akiket ez az irány egyáltalán nem érdekel.
Más a rendszer, mint az én időmben, most már vannak szigorlatok. Mivel nálunk nem voltak, kicsit úgy éreztem, gyenge tudással végeztem annak ellenére is, hogy a jegyeim többsége meglett 5-re...
Mostanában nagyon leterheltnek látom a hallgatókat, pedig elméletileg kicsit jobban ki van találva a mostani követelményrendszer, mint 8 éve. A szigorlatokkal el lehet mélyíteni a tudást de biztosan nehéz ennyit készülni rájuk.
Biológia/statisztika itt szórótárgyak, többen ezek miatt hullanak ki, érdemes őket komolyan venni.
A légkör szerintem nagyon jó, sok támogató oktató van, akik bármiben szívesen segítenek. ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!