Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri szívni ápolói képzésen,...

Megéri szívni ápolói képzésen, ha?

Figyelt kérdés

Megéri elmenni ápoló képzésre, ha engem csak a szülészet, nőgyógyászat, esetleg gyerekosztály érdekel, vagy pedig menjek inkább szülésznőire?

Az ápoló mellett az szól nyilván, hogy azzal bármilyen pozícióra pályázhatok később, külföldön is többet keres, míg a szülésznő specifikus nagyon, sokkal szűkebb az elhelyezkedési lehetőség, más helyre ezzel a diplomával fel se vennének.

Viszont ugyanígy ápolói képzésen végig xopok 2 év gyakorlatot szinte belgyógyászaton meg urulógián, bőrgyógyászaton, ami engem abszolút nem vonz.

Sima ápoló képzéssel amúgy mennyi az esélye, hogy az általam favorizált helyekre bekerüljek később? Gondolom ezekre a helyekre van a legnagyobb jelentkezés…

2022. nov. 17. 21:06
 1/4 anonim válasza:
90%

Megéri!

Valóban elég kemény a diplomás ápoló szak (én is etk-ra jártam).

Tovább tudod képezni magad innen, míg szülésznőivel nem. Diplomás ápolóért már most is ölnek a magánegészségügyben.

2022. nov. 17. 21:45
 2/4 A kérdező kommentje:

De mennyi az esélye, hogy utána oda kerülök vele, ahova én akarok? Hogy lesz hely, lesz felvétel?

Mint mondtam, engem csak a nőgyógyászat, szülészet érdekel egyelőre. Ha később is ennél szeretnék maradni, lesz esélyem a szülésznőkkel szemben sima ápolóként?

2022. nov. 20. 13:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha túl kevés szülésznő lesz, akkor lesz esélyed (nem szülésznőkkel szemben, hanem mellettük neked is), ha elég lesz belőlük, akkor nyilván nem. De ezt előre csak a varázsgömbből tudnánk megmondani, az meg épp szervízben van.
2022. nov. 27. 19:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon is megéri, külföldön nagyon jól keresnek az ápolók, és meg is becsülik őket. Én is az leszek, természetesen szintén külföldön, mert itthon annyit keresnek, hogy az sóra se elég.
2022. dec. 4. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!