Egézségügyi főiskolába szeretnék iratkozni? Hány év és milyen végzettségem lehet, ha kijárom?
2 év különbség? Ne szórakozz már. Szerinted a szakosodás még hány évig tart? Minimum 3, de inkább 5-6!!
A tananyag mennyiségéről meg már ne is beszéljünk.
Amúgy az egyik hozzászóló csak azt kifogásolta, hogy szerinted nincs különbség egyetem és fősuli között. Hát az orvosi pont az a szak, ami NINCS fősulin.
Az EFK-s karok és az orvosi egyetem között SEMMILYEN ÁTJÁRÁSI LEHETŐSÉG NINCS! Annyi közük van egymáshoz, mint a BTK-nak és TTK-nak egymáshoz, azaz szinte semmi, sőt az egyik bolognai, a másik pedig osztatlan képzés.
Az EFK 3 éves BSc-s képzése NEM ugyanaz, mint az orvosin az első 3 év. Még ha vannak is azonos nevű tárgyak, azokat sem ugyanúgy és olyan mélységben oktatják, mint az orvosin és a számonkérés is teljesen más! Ha valaki EFK-ról akar orvosira menni (vagy már ilyen végzettsége van), akkor ugyanúgy felvételiznie kell az egyetemre, mint a középiskolásoknak (hiába dolgozott évekig például gyógytornászként).
És jól írták, hogy az az orvosi 6 év, de utána még 5év szakosodás is kell, hogy valaki szakorvos legyen. Szóval nem tudom, hogy a 15:19-es válaszolónak hogy jött ki a 2 év...
De kedves utolsó értsd már meg,ohgy az eü főiskolai képzések nem egyetemiek bolgna BSc van összesen két szak ahol lehet egyetemit végezni vagyis msc-t ez a védőnő és az ápoló. Illetve még regynek indult el Bp-n az msc-je a dietetikának.
Szóval igen is vna különbség.. és volt is. Mert anno hiába volt egy eü fősuli az orvosi egyetem főiskolai kara nem ugyanaz az alapképzés sem. Ha valaki eljött eü fősulira de orvosira akart menni ugynaúgy felvételiznie kellett mnit a többinek. Talán annyi előnye lehetett,ohgy pl anatómiát egyszer már hallgatott így könnyebb volt a rsélzetesebb anyagot megtanulnia az egyetemem.
Szóval annyiból igaz a 2 éved, hogy a képzésben ennyi a különbség ha azt vesszük,ohgy az eayik 4 a másik 6 éves. De a szakosodást nem szűámoltad.
De a kérdező elvileg nem is orvosora akar menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!