Jogász szak mellé mit érdemes tanulni?
Inkább ott teljesíts jól, és ne akarj ezer felé szakadni.
Ha a jogot komolyan csinálod, akkor épp elég leterhelt leszel ott. Viszont ott is lehet tanszékekhez csatlakozni, kutatómunkát végezni, vagy gyakornokoskodni... ezek többet érnek, mint még valamibe belekezdeni úgy, hogy aztán egymás kárára kelljen kapkodnod a két tanulnivalóval.
Ami még fontos, az a nyelv. Ha annyira mást is akarsz tanulni, akkor nyelvet tanulj.
Mégis, mit jelent az, hogy a jog "befullad"? De komolyan?
12 éve vagyok a pályán, ebből 8 éve önállóan, és semmiféle befulladást nem tapasztaltam. Sőt.
Hát ha nem jön be, és csak éhbérért találnék munkát.
Igen? Es hogy sikerült érvényesülnöd?
Nekem nincsenek kapcsolataim.
Egyszerűen dolgoztam, ennyi. 4 évig ügyvédjelöltként (3 év ugye a kötelező időszak, majd ezt követően kb. egy év letenni a szakvizsgákat munka mellett.)
Azóta meg egyéni ügyvédként.
Az egyetem évei alatt ki lehet alakítani kapcsolatokat.
És ezek szerint befutottál? Vannak ügyfeleid?
Oké, kialakítasz kapcsolatokat, de mihez kezdesz velük munkakeresés szempontjából? Nyilván mindenki a saját gyerekét/rokonát alkalmazza pl ahol a családban van jogász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!