Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász szak mellé mit érdemes...

Jogász szak mellé mit érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok helyen hallani hogy a jogász szakkal önmagában nem jár jól az ember, hiszen túlképzés van, de ha mellé még van valamilyen plusz tudás/végzettség akkor ütőképes lehet. De mik ezek pontosan? Mondjuk egy gazaságinformatia jó párosítás mellé?

2022. nov. 10. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Inkább ott teljesíts jól, és ne akarj ezer felé szakadni.

Ha a jogot komolyan csinálod, akkor épp elég leterhelt leszel ott. Viszont ott is lehet tanszékekhez csatlakozni, kutatómunkát végezni, vagy gyakornokoskodni... ezek többet érnek, mint még valamibe belekezdeni úgy, hogy aztán egymás kárára kelljen kapkodnod a két tanulnivalóval.

Ami még fontos, az a nyelv. Ha annyira mást is akarsz tanulni, akkor nyelvet tanulj.

2022. nov. 10. 15:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, de az öngamában nem életbiztosítás úgy, mert ha a jog befullad akkor nem tudok magammal kezdeni semmit.
2022. nov. 10. 15:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mégis, mit jelent az, hogy a jog "befullad"? De komolyan?

12 éve vagyok a pályán, ebből 8 éve önállóan, és semmiféle befulladást nem tapasztaltam. Sőt.

2022. nov. 10. 15:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát ha nem jön be, és csak éhbérért találnék munkát.

Igen? Es hogy sikerült érvényesülnöd?

Nekem nincsenek kapcsolataim.

2022. nov. 10. 16:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen dolgoztam, ennyi. 4 évig ügyvédjelöltként (3 év ugye a kötelező időszak, majd ezt követően kb. egy év letenni a szakvizsgákat munka mellett.)

Azóta meg egyéni ügyvédként.

Az egyetem évei alatt ki lehet alakítani kapcsolatokat.

2022. nov. 10. 16:49
 6/7 A kérdező kommentje:

És ezek szerint befutottál? Vannak ügyfeleid?

Oké, kialakítasz kapcsolatokat, de mihez kezdesz velük munkakeresés szempontjából? Nyilván mindenki a saját gyerekét/rokonát alkalmazza pl ahol a családban van jogász.

2022. nov. 10. 16:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy vannak. Mindenkinek lehetnek, aki dolgozik. Főleg, ha pereskedést is vállal valaki, mert abból az új Pp. bevezetése óta nincs túl sok ügyvéd.
2022. nov. 10. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!