Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Programzervező informatikuskén...

Programzervező informatikusként melyik egyetem lenne a legjobb választás?

Figyelt kérdés

Eddig csak a szegedi programtervezői karról hallottam, elvileg eléggé nehéz bent maradni, viszont könnyebb bejutni.

Az ELTE-re álmodozom bejutni, de a magas ponthatár miatt lehet csak álom marad :D

Ti melyik egyetemet ajánlanátok?

2022. nov. 1. 15:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Azt már meg sem említem, hogy senki nem ismeri a magyar egyetemek nevét külföldön. Nemhogy a különbséget köztük. A nevetséges világranglistán is ott van a mezőnyben Szeged is. Márpedig az igazán színvonalas munkahelyek külföldön vannak.

Én nem játszanám az agyam magyar diplomával úgy, mint aki a Harvardon tanult, mert az értékelhető tudás kb egy kaptafa. Hogy ki mivel szórakoztatja magát még köret gyanánt, az egyéni szocprobléma.

2022. nov. 2. 15:03
 12/17 anonim ***** válasza:

"Ugyan, melyik rohadt évben kellett nevetségesen keveset tanulni a ketteshez?"

Én nem tudok olyan évet, amikor ne ez lett volna. Jó, covid alatt nem tudom, hogy mi ment, viszont azt leszámítva semmi komoly nem volt.

Én pl. az első két évben kb. semennyit nem tanultam, bejártam és óra alatt felszedtem magamra, ami kellett, így voltam kb. 4-es.

"Te is benyalod még ezt a hülye mesét?"

Ez szimplán tény, nem mese. Ha interjúztattál már bootcamp-es jelentkezőt és különböző egyetemről jöttet, akkor tudnád.

Sőt, hallottam olyan kkv-ról is, akik BME-sen kívül mást nem igazán vesznek fel, mert még az ELTE-ről sem láttak jó képességű hallgatót.

"Addig kétszer elfelejted és kétszer megtanulod."

A gondolkodást nem felejted el, mivel ez gondolkodás.

Lélegezni is el szoktál felejteni? Mert most kb. ilyet sikerült mondanod.

"Az viszont nagyon nem mindegy, hogy mit kezdesz azzal, hogy jogviszonyod van és hogyan indulsz el a pályán."

De, mivel nem jelent nagy előnyt. Ha semmit nem csinálsz a szakmai gyakon túl, akkor is teljesen rendben leszel a pályán, ha azt megérted, amit a kötelező anyag át akar adni.

"És ja, az is kétszer megtanulja, aki soha nem szagolt közelébe sem az ilyen szaroknak."

Gondolkodást 25+ felett már nem fog megtanulni.

Ez nem egy legenda, szerinted miért van az, hogy a kisgyerekek jobban képesek, bizonyítottan jobban képesek pl. nyelvet tanulni.

Az ember agya más mindig korban és 25+, már elúszott a hajó, amikor a greenfoxos bootcamp-es felzárkózik abból a gondolkodásból, amit valaki egyetemen összeszedett.

"Nem kell a mese a top multikról, nálunk is van k+f tevékenység."

Nem mese, ez bizony tény.

2022. nov. 2. 15:10
 13/17 anonim ***** válasza:
Na látjátok, ilyen egy igazi szektás agymosott. Így kell a felsőoktatási intézményekből vallást alapítani. Mert ez vallás, nulla racionális alappal.
2022. nov. 2. 15:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Bocs, ezt nem láttam, amikor még írtam a válaszom.

És a válasz az, hogy de.

Viszont itt most különbséget kell tenni egyetem és szak között. Igen, a SZTE-nek is vannak jó képzései. Az állításom nem is volt, hogy nincs, hanem hogy a programozás nem az igazi ott.

Ha programozást nézzük, akkor pl. a BME ismert külföldön is. Elég nehéz lenne letagadni, tekintve, hogy pl. a BME hacker csapata világelsők közt van.

Egyetértek. Ezt jól bizonyítja, hogy nem sikerült engem cáfolni.

Mondjuk elég nehéz is lenne, mivel személyes tapasztalatokat írtam.

Egyébként akármennyire nem hiszed, de ez tény. Én is RnD projekten vagyok, pedig nem vagyok ezek egyike sem: "matematikusok, fizikusok, mechatronikai mérnökök", mondjuk egyik kollégám se az.

Akár tetszik akár nem, ez a valóság. És tudom ,hogy hihetetlen neked nulla tapasztalattal, de ettől még így van.

Sajnos, vagy nem sajnos, más egyetemek és gyenge bootcamp-ek, sok esetben nem adnak át olyan gondolkodást, amit kell.

Nyilván, egy BME sem garancia semmire, de enélkül meg pláne el van veszve az ember.

2022. nov. 2. 15:36
 15/17 anonim válasza:

Én egyetemre járok és mellette fejlesztőként dolgozok fél éve. Ha nem fontos neked a papír megszerzése ( nekem az volt, mert szeretnék az első diplomás lenni a családban ), akkor valóban nem kell egyetem ehhez a munkához. Sőt tényleg nagyon sok olyan dolgot kell megtanulnod, amit elfelejtesz majd, mert nem is kell használd a mindennapi munkád során. Arról nem is beszélve, hogy tényleg nagyon sok területi ág van és mivel nem tudják te merre szeretnél menni, így mindegyiket tanítják neked még specializáció után is 1-2 helyen..

Van olyan ismerősöm, aki OKJ-al fejlesztőként dolgozik évek óta, van olyan is, aki egy bootcamp-et végzett el, van olyan is, aki egyiket sem, egyszerűen csak nagyon sok helyre ladta a jelentkezését és mivel értett hozzá felvették az egyikre, utána meg már volt valami az önéletrajzában, így nagyobb eséllyel indult, ha új munkát keresett..

Ha a célod az, hogy fejlesztő legyél és nem az, hogy DIPLOMÁS fejlesztő legyél, akkor ne erőltesd az egyetemet. A papír csak egy papír marad. Az IQ is csak egy teszt eredménye, de nem abban méretik meg, hogy ki mennyire tehetség, szorgalmas, erkölcsös, kitartó ember..

2022. nov. 3. 10:00
 16/17 anonim ***** válasza:

"Én egyetemre járok és mellette fejlesztőként dolgozok fél éve... Sőt tényleg nagyon sok olyan dolgot kell megtanulnod, amit elfelejtesz majd, mert nem is kell használd a mindennapi munkád során."

Szóval még nem végezted el az egyetemet sem és csak fél éve gyakornokoskodsz 1 helyen de te már megállapítod, hogy az egyetemen tanultakat nem fog kelleni sosem használnod... :D

Én informatikus végzettséggel és 7 éves szoftverfejlesztői tapasztalattal váltottam AI Engineer / képfeldolgozás vonalra és erősen visszaköszönt a magas szintű statisztika, parcdiffegyenletek, elliptikus/improprius integrálok stb... igazából még azt kell mondanom, hogy az egyetemi matek egy bevezetés volt annak a szintnek amivel komolyabb ML modelleket lehet építeni. Pedig mennyien mondják, hogy semmi szükség a matekra csak szívatásból van... :)

2022. nov. 3. 17:41
 17/17 anonim ***** válasza:
20%

Én 8 szakmában elöltöltött év után mentem egyetemre. Jártam már korábban is egy szakra - járműmérnök - de az első félév után otthagytam. Onnantól a programozás volt.

Aztán hiúságból úgy döntöttem, hogy megszerzem azt a rohadt diplomát, pont a magatokfajta elitista senkik miatt. Nem, nem adott újat, de végigcsináltam, mert bakancslistás volt. Ja de, az integrálás volt új. Alig várom, hogy legyen olyan szakmám, ahol kézzel integrálhatok, az olyan 21. század, nem?

Igazat adok az előttem szólóknak meg annak is aki ha már mindenáron egyetemre akar menni, lazábbra fogná a képzést, h ne csak 4-5 év után foglalkozzon a szakmájával érdemben.

Sok újonc fordult meg már nálunk is a munkahelyen, soknak volt ilyen elfogult, demagóg felfogása a felsőoktatással és a nehéz szakokkal kapcsolatban. Mert hogy az mennyire beléjük verte a tudást. Csak a faszát. Majd megbolondultak, hogy egy nem diplomás ember javítja ki a munkájukat és tanítja meg őket (az ipar definíciója szerint) tisztességesen fejleszteni.

Mit szeretnél mondani nekem a szakmámról az iskolapadból, öcsi?

2022. nov. 3. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!