Érettségi hiánya sok problémát fog okozni?
na de ne a kerülő utakat keerssük, hanem, hogy bizony bármilyenek is lesznek a körülmények, azért az érettségi egy alap.
azt pedig sose tudhatja ő maga se, hogy mikor jut eszébe, hogy mégis szerene tovább tanulni. ennyi. tehát én végeredményként azt mondanám, hogy bizony kell, még ha most esetleg nem is látja értelmét. a jövőben sok kaput bezárhat a hiánya.
"azért az érettségi egy alap."
Sajnos nem, én mondom eddig akárhol melóztam nem nagyon kértek semmilyen papírt, vagy ha kértek is akkor a szakmai végzettséget igazolót. Az érettségit akárhol is lobogtattam inkább csak ciki volt, a második kérdés meg többnyire az, hogy akkor miért nem tanulok tovább?
pedig vannak érettségihez kötött szakképzések is ...
szerintem akkor is alap, de hát oké, más gondolhatja másképp. és valóban jogos a kérdés, mirt nem tanultál tovább? hát sok cég eleve úgy van vele, hogy teljesen mindegy is, milyen diploma, csak legyen felsőfokú végzettség X pozícióhoz, még ha nem is passzol egyáltalán a munkához.
de továbbtanulás nélkül is fenntartom, hogy nem egy eltúlzott alapelvárás az érettségi. értem én hogy lehet 20 szakmája valakinek, na de az megint más téma. végzettség szempontjából akkor marad a 8 általános.
"nem egy eltúlzott alapelvárás az érettségi."
Kérlek hidd el, hogy egy sofőr / futár / gumiscég le fogja tojni, hogy van-e érettségid vagy sem.
Miért ne? Van időd és pénzed éveket ülni egy hülye papírért amiből egy vasad sem lesz önmagában? Sőt a többi kolléga akinek nincs még ki is fog utálni miatta? A főnököket sem érdekli, a papír, a rátermettség alapján fog embert aládosztani, vagy előléptetni!
Mi a túrónak? ÉRTÉKTELEN az a papír manapság már!
A 90-es években még jelentett valamit talán.
Egyszerűen meg kellene szüntetni ahogy az OKJ- is...
Helyette Egyetemi felvételi / kompetenciavizsga, és annyi.
A középiskolát lényegében már ígyis összevonták az általános iskolával...
Ez az emelt meg középszintű érettségi innentől értelmét vesztette...
Lassan a diploma is egy "végzettség" lesz csupán, amivel a szakmunkások főnöke lehetsz... Aztán ott a mesterdiploma...
"Miért ne? Van időd és pénzed éveket ülni egy hülye papírért amiből egy vasad sem lesz önmagában?"
Én értek félre valamit, vagy nem az érettségiről van szó?
16 éves koráig az ember tankötelezett, 2 év múlva leteheti az érettségit. Alapvetően az embernek 16-18 éves kora között csak diákmelózhat, nem önellátó. (Nyilván lehet találni olyat, aki igen, de az ritka.)
Én értek félre valamit, vagy nem az érettségiről van szó?
16 éves koráig az ember tankötelezett, 2 év múlva leteheti az érettségit. Alapvetően az embernek 16-18 éves kora között csak diákmelózhat, nem önellátó.
Igen!
Azt nem tudom férleérted e, de hadd kérdezzem már meg, hogy abban a két évben mi a fenéért az ÉRETTSÉGIÉRT szenvednél ahelyett, hogy B Jogosítványt megszereznéd, meg egy SZAKMÁT?
A C - kategóriára 2 évet várni kell ígyis!
Akkor most melyiket választanád?
1 - Érettségi
2 - B jogsi plusz egy szakma amihez nem feltétel az érettségi
Érettségivel kapsz egy minimálbéres állást. Aztán majd valamikor, vagy akkor se a többi vízió...
Szakmával kapsz egy garantált bérminimumot, több esélyed van előreépni vagy vállalkozni plusz az első jogsikategóriád is megvan.
Ugyanannyi idő telt el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!