Ha műkörmös szeretnék lenni, elég csak az alap kötelező tantárgyakból érettségizni?
Figyelt kérdés
Mivel a köröm felépítését, a betegségeit és sok mindent kell tanulni, kell hozzá mondjuk biológia érettségi, vagy elég csak a matek magyar töri és idegennyelv?2022. okt. 22. 09:46
1/10 anonim válasza:
Szerintem műkörmösnek még érettségi sem se nagyon kell, ha meg igen akkor bőven elég lesz az 5 tantárgy.
2/10 A kérdező kommentje:
1 elvileg kötelező....mar takarítónőnek se tudsz kb elmenni érettségi nélkül.
2022. okt. 22. 12:02
3/10 anonim válasza:
#2 Persze..a sok gyári szalagmunkásnak, meg takarítónőnek is biztos van..amikor kb lasszóval kell fogni lassan egy takarítónőt, majd biztos érettségit fognak kérni tőle.. De a kérdésre válszolva: biztos hogy nem kell pl.emelt biosz egy műkörmösnek.
4/10 anonim válasza:
Az alap érettségid legyen meg. Ennyi. A szakmai tárgyakat meg megtanulod, amikor már ott tartasz.
5/10 anonim válasza:
Sima alap érettségi elég, van biológia, de nem vész, a tanfolyamon elmondják amennyire neked tudni kell, nem orvosok vagyunk/leszünk :)
6/10 anonim válasza:
Sziasztok. Körmös vagyok. Kedves kérdező! Az a lényeg,hogy érettségid legyen,mert már csak azzal lehet elindulni a képzéseken. Mindegy,hogy milyen. A képzésen Anatómiából fogsz vizsgázni. :) Sok sikert!❣️
7/10 anonim válasza:
10 osztály kell hozzá. Ismerősöm most csinálja.
8/10 anonim válasza:
6-os nem tudom, hogy az ismerősöd milyen tanfolyamot csinál, de legálisan vállalkozó műkörmös csak Manikűrös és körömdizájner képzéssel lehetsz amihez kötelező az érettségi. Vannak tanfolyamok ahol tanítanak a körmözésről ezt azt, de az még nem a rendes körmös szakma. 5-ös voltam és körmös :)
9/10 anonim válasza:
Na, látod azt nem tudom, hogy milyet csinál, de elvileg teljesen legális oklevelet kap a végén. Azt nem tudom, hogy ezzel mi mindent végezhet el.
10/10 anonim válasza:
Lehet hogy vannak még kifutó Kézápoló és műkörömépítő OKJ-s, oda csak nyolc általános kellett. De új abból már semmiképp nem indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!