Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek milyen iskolát...

Szerintetek milyen iskolát válasszak?

Figyelt kérdés

(Mielőtt bármit is írtok, nyugi, nem a válaszaitok fogják befolyásolni, hogy hova megyek, szóval ne szerénykedjetek, csak mondjátok el a véleményeteket)

Kitűnő tanuló vagyok, érdekel a programozás és az informatika. Fontos, hogy olyan suliba kerüljek, ahol rendes az informatikai oktatás van és nem arról szól hogy Paintezünk vagy Excelezünk. Tudom, hogy ez ritka mint a fehér holló, de ha lehet akkor olyan suliba mennék, ahol kevés a kretén, több a normális gyerek.

Eddig a Petriken, Bolyain, Neumannon és UMSZKI-n gondolkodtam. Valamiért úgy gondolja mindenki, hogy egy jó tanulónak egy nagyon elit gimnáziumba kell bejutni de... minek? Ha jól tudom, a gimnázium ugyanaz, mint az általános, csak a végén kapsz egy papírt, hogy mehetsz dolgozni a KFC-be. A technikum nekem azért szimpatikusabb, mert ott elkezdhetsz és elsajátíthatsz egy képességet ami nagyon hasznos lehet. És az érettségi bizonyítványodban bele van írva egy szakma, amivel elhelyezkedhetsz és bizony ha kifogod a jó munkahelyet, akkor programozóként szörnyen sokat kereshetsz (még Magyarországon is!). De viszont a technikumokról azt mondják, hogy oda több kretén jut be, amit például nem értek, hogy miért lenne így.

Nektek milyen iskolák jöttek be/nem jöttek be és ezek alapján mit ajánlanátok?

2022. okt. 20. 19:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon érdekel az infó, én informatikai tagozatot választanék, meg angolt, gimit, ahol ezt mindkettőt nyomják, nem technikumot. Az informagikus szakmaval sokat kereshetsz, de hogy tenyleg sokat keress, ahhoz diploma kell. Emelt érettsegi infobol +angol nyelvvizsga, hajts a felsőfokra, meg valami egyéb nyelv pl: magyarorszagon a német. Két nyelvet alapból csak gimibe tanulhatsz. Ha tényleg okos vagy aknázd ki. Ezzel tudsz igazábol sokat keresni. Az egyetemekem nalunk sok esetben keresik az infókoskat. Ha eljutsz odaig ilyen kvalitasokkal akkor meg fognak fizetni. Egy mezei technikusival is lehet keresni, de ha milliós fizut akarsz, vagy kozel ahhoz akkor erre hajts.
2022. okt. 20. 20:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Érettségi eredmények 2021. május-június:

Petrik: [link]

Bolyai: [link]

Neumann: [link]

UMSZKI: [link]

2022. okt. 21. 07:44
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Nagyot fogsz csalódni, ha elmész informatika szakra. Nem azért mert nehéz, hanem mert időpazarlás.
2022. okt. 24. 14:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha komoly karriert akarsz befutni akkor egyből mész egyetemre érettségi után. Technikummal kb annyit érsz mint halottnak a csók.

Egy erős gimivel ahol jó a matek és az angol oktatás többet érsz mint akármelyik technikummal. Elmész infó faktosnak, önszorgalomból programozol érettségi után pedig egyetem.

"És az érettségi bizonyítványodban bele van írva egy szakma, amivel elhelyezkedhetsz és bizony ha kifogod a jó munkahelyet, akkor programozóként szörnyen sokat kereshetsz"

-Igen ez elméleti síkon így működik, viszont a való életben egy komolyabb multinál azonnal repül az önéletrajzod a kukába amikor a HR-es hölgy meglátja, hogy legmagasabb végzettséged érettségi. Esetleg Anyámkínja kisvállalkozáshoz elmehetsz gányolni valami karbantarthatatlan összegányolt spagettikódot a multik által kínált bér töredékéért.

2022. okt. 24. 14:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg érdekel a programozás, akkor leszarod az informatika szakot, mert majd egyetemen megtanulsz programozni. Most meg választasz egy erős matekos szakot és odamész.
2022. okt. 24. 15:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyetemen a matek szóró tantárgy, az első évre felvettek jó részét kiszórják, aki nem tud átmenni az egyetemi matekon. Ha a gimis emelt matekot nem tanulod meg rendesen, akkor az egyetemen sokkal nehezebb dolgod lesz megküzdeni vele. Nem lehetetlen, de nagyságrendekkel nehezebb.

A technikumban tanulók többségének meg már eleve nem is nagyon célja egyetemre menni, így az emelt matekot még annyira sem erőltetik, mint a gimiben. Szóval még ha fel is vesznek egyetemre a technikumból, akkor is gyengébb alapokkal fogsz belevágni az egyetemi matek tanulásba.

Lehet hogy lesz a technikumban egy erősebb matekos osztály, vagy külön fakt, netán felkészítő, de hogy egy gimis felkészítésnél erősebb legyen, az valószínűtlen.

Hiába lesz az érettség mellé "szakmád", az egy alap szintű szakmai képzés, informatikai kisegítő munkákat végezhetsz vele, komoly dolgokra nem leszel vele képes. A jól fizető állásokat nem ilyen papírral adják.

Ha érdekel az informatika és programozás, mellé kitartó is vagy, akkor magán úton és tanfolyamokon is elsajátíthatsz nagyon sok mindent, de sokkal nehezebb út és lényegesen rosszabb elhelyezkedési esélyei vannak, mint egyetemi diplomával.

2022. okt. 24. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!