Akik itthon minimálbérért dolgoznak, nem megbecsült munkavállalóként, és folyvást panaszkodnak, hogy nekik nem jó, miért nem mennek el tanulni felnőttoktatásban?
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy nincs rá ideje. Sokan munka mellett egyetemet is elvégeznek, nem valami 10-12 hónapos felnőttképzést.
A másik pedig az, hogy 8 általánossal, betanított munkával is lehet bőven többet keresni, mint a minimálbér. Ja igen, ott nem lehet alibizni, valóban dolgozni kell, a munkaidőt tiszteletben kell tartani, és nem lehet piásan megjelenni a munkahelyen. Irreális elvárások, én is tudom...
Mielőtt valaki azzal jönne, hogy az xyz borsodi/szabolcsi zsákfaluban nincs munka, senki nincs röghöz kötve, nyugodtan lehet költözni oda, ahol viszont van.
És nem, ez nem azoknak szól akik megözvegyülve 2 gyerek nevelése mellett kényszerülnek a rokkantnyugdíjas nagymamáról is gondoskodni, és ezért nem tudnak elköltözni vagy tanulni. Ezt a százból egy kivételt én is szívből sajnálom, de a széles többség nem ilyen helyzetben van, csak nem akar kilépni az egyébként szar helyzetből. Nem jó minimálbérből nyomorogni, de (nekik) még mindig jobb mint tenni azért, hogy jobb legyen.
2-esnek igaza van.
Szegény, mentegetőznie kell, hogy a sok hülye ne álljon bele.
De bárkinek van ideje rá, egy angol könyv sem egy vészes kiadás, de ma már sok családban van mobiltelefonkészülék(hallottam róla), és ott is van néhány app, amivel tanulhat az ember.
Bezzeg facebookra meg sörre, plussz hajfestékre tellik, de tanulni azt basznak.
Azért ezek a külföldi csábító állások sokszor veszélyesek, vagy jobb esetben csupán kiderül, hogy kamu az egész. Szóval erre én is nemet mondtam volna.
Mellesleg értem én, hoogy diplomával sem keresi betegre magát mindenki, de egy irodában jobb ülni, mint télen nyáron kinnt lenni.
Szerintem te nem jól értelmezted a válaszomat. Olvasd el mégegyszer.
Én itt dolgozok már régóta és mindig rendesen kifizettek és 13 és 14 havit is. Én nem csábítok ide senkit csak felajánlottam nekik egy lehetőséget. Ennyi!
Te nem értelmezed jól az én válaszomat. Ezeknek az ajánlatoknak közel 70-80%-a hazugság.
Tegyük fel, hogy a tiéd, nem az.
Keressél sokat, sokféleképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!