Gimnázium vagy Technikum?
A technikum akkor jo, ha tudod hogy ez tényleg érdekel téged és erre szeretnél tovább menni ahova jól jön ez a tudásod. De ezt még nem igazán tudja az ember általános iskolában, így én inkább a gimit javaslom.
Egy erősebb gimnáziumban jobban felkeszitenek az érettségire is, és sokkal nagyobb eséllyel fogsz indulni. Ellenben ha nem akarsz egyetemre menni, akkor jó a technikum mert ad szakmát, de te írtad hogy mennél egyetemre
Ha felvesznek, akkor mindenképpen a gimnáziumot javaslom. Két okból is.
- Már korábban is írta valaki, hogy te még nagyon fiatal vagy, nem tudod biztosan, hogy mi érdekel. A gimiben még lesz 4 éved ezen gondolkodni. Nem állítod már most magadat kényszerpályára.
- A gimikben jellemzően jobb képességű gyerekek vannak, jobb lesz a légkör a tanulást illetően. A tanárok is jobbak emiatt.
"Én technikusi után mentem egyetemre, mérnöki kar. Gimisek hullottak ki mint a legyek"
Én erre meg azt mondanám, hogy egy nem nevesincs egyetemen a hallgatók 95%-a alapból gimnáziumból jött és nem ők hullanak, mint a legyek. :) Nagyon-nagyon kevés embert ismerek, aki technikumból jött volna országos szinten nevesebb egyetemre.
"Melyik az a nevesincs egyetem ahol gépészmérnöki oktatás van? "
Na, ezekből mondjuk mennyit ajánlanál? :)
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar
Debreceni Egyetem Műszaki Kar
Dunaújvárosi Egyetem
Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Műszaki és Informatikai Képzések Központ
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar
Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar
Nyíregyházi Egyetem
Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar
Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar
Pannon Egyetem Mérnöki Kar
Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar
Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
Szerintem mindenképp Jedlik
Matekot emelt szinten tanulod
Nyelv oktatas elég jó
Szakmai orák még első két évbe kb ugy a semmivel egyenlő de utána már lesz rendesen
Ugyanerre a szakra járok, ha gondolod irj pm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!