Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez esetben tényleg gáz lenne,...

Ez esetben tényleg gáz lenne, hogy átmentem másik egyetemre?

Figyelt kérdés
Az Eltére jártam tanári szakra, teljesen fel akartam adni ezt az egészet, mert nagyon nehezen ment. Majd egy jó barátom említette, hogy Egerben nagyon emberi a képzés, érdemes lenne ott elvégeznem. Át is jelentkeztem, még 2021-ben. Tényleg minden szuper, itt valahogy könnyebben veszem az akadályokat, a magánélet is Egerbe sodort, de aztán sokak szerint egy állat vagyok, semmire se fogom vinni az egri diplomával. Szerintetek?
2022. okt. 2. 03:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A sokak idióták. Pont ugyanannyira értékes a tanári diploma Egerben, mint az ELTE-n.

De ha még úgy is lenne, melyik a jobb; egy egri diploma, vagy a nagy semmi? Mert ugye az ELTE-t nem tudod elvégezni.

2022. okt. 2. 04:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Jól írja az első. Amúgy én Miskolcról jöttem át Egerbe. Teljesen ledöbbentem mennyivel másabb itt. 1000x normálisabbak az oktatók, nem a hallgatók szivatásával élik ki magukat.
2022. okt. 2. 06:23
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Mert az ELTÉS tanári diplomával mire vitted volna mégis, LoL? :D :D :D

Így csak havi 180-at fogsz keresni, nem 190-et? :D :D :D

2022. okt. 2. 06:49
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Akkora tanárhiány van, hogy lassan a portás tartja az órát. Bármilyen tanári diplomával felvesznek akárhova.

Az már más kérdés, hogy a fizetésből nem fogsz tudni megélni, de munkahelyed biztos lesz :P

2022. okt. 2. 08:00
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne hülyéskedj már, ha valóban tanár akarsz lenni, a kutya nem fogja nézni, hogy hol szerezted a diplomádat. Örülnek, hogy lesz pályázó a megüresedett álláshelyre, s ráadásul kezdő tanár, akinek jóval kevesebbet kell fizetni. Hacsak nem akarsz feltétlenül egy elit gimnáziumban tanítani, nem lesz gondod az elhelyezkedéssel.
2022. okt. 2. 08:27
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem fog azon fennakadni, hogy Egerben, vagy az ELTE-n diplomáztál le, főleg hogy a frissen végzett tanárok ritkák, mint a fehér hollók.
2022. okt. 2. 10:18
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg tanárhiány van. El nem tudom képzelni, hogy egy iskolába ne vennének fel matek-fizika szakos egri diplomával.
2022. okt. 2. 10:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"ráadásul kezdő tanár, akinek jóval kevesebbet kell fizetni."

Kollégám 3 év múlva megy nyugdíjba és nem éri el a 300 nettót a fizetése, nekem 207 lesz a kezdő. Olyan nagy különbség nincs:D ez az egyik fő bajunk, hogy konkrétan 6 évig ugyanannyi a fizetésed, és az is csak pótlékokkal annyi, mert ki kell egészíteni hogy elérje a bérminimumot

2022. okt. 2. 11:41
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
#8: Ne tudd meg, mennyire sóherek a tankerületek. A spórolás az első. Nagyon is számít a döntésben még az is, ha a két pályázó közül az egyiknek csak 20 ezerrel kevesebbet kell fizetni, mint egy másiknak. Ide jutottunk, hogy a több diploma vagy a több tapasztalat sokszor emiatt hátrány.
2022. okt. 2. 13:05
 10/14 A kérdező kommentje:
Mindenképp a tanítás az álmom, egyre közelebb is vagyok hozzá. Igazatok van, valóban jobb így, mint az Eltén szenvedek tovább, s esetleg életre elmegy a kedvem az egésztől. Tény az is, hogy Egerben már levelezőre járok. Nem tudom ez mennyit számít, de én valahogy jobbnak érzem a levelezőt, kevesebb a haszontalan tárgy, amiket amúgysem használnék a tanítás során.
2022. okt. 2. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!