Hova menjek tovább?
Végzős vagyok. Mikor elkezdtem a középiskolát eldöntöttem, hogy én orvos leszek, de később rájöttem, hogy a biosz nem nekem való. Ennek ellenére 11.-ben felvettem a biosz faktot és még mellé a kémiát és a matekot. Miután lemondtam az orvosiról gondolkodtam a gyógyszerészetin, de ahhoz is sok biológia kell. Később kitaláltam, hogy a vegyészmérnöki jó lenne nekem, mert sok benne a matek, amit mindig is szerettem és jó is voltam belőle.
Most matek és kémia fakton vagyok, de úgy érzem a kémiát sem szeretem és értem annyira, hogy én ezzel tanuljak tovább. Így most semmi ötletem sincsen, hogy hova tovább.
Nézegettem szakokat és talán az építészmérnöki vagy a mérnökinformatikus/ programtervező informatikus szak érdekelne, de nem tudom, hogy bírnám-e egyetemen. (Az utóbbi kettőhöz kellene egy középszintű informatika érettségi, amire nem tudom fel tudnék-e készülni egy év alatt egyedül.)
Köszönöm, ha elolvastad, szívesen fogadok bármilyen tanácsot!
Azt nem tudom, bírnád -e az egyetemet, de egy év alatt középfokú infóra fel lehet készülni.
Viszont az infós szakokra érdemesebb lenne emelt infóval menni, mert ott azért a Word szerkesztésénél komolyabb feladatok lesznek.
Hasonlóan voltam, mint te. Én matematikus leszek. Nem bántam meg. Még nem végeztem, de már dolgozom is a területen.
Infóra fel lehet készülni, de akkor inkább proginfó.
Szerintem az már régen rossz, ha kizárólag a tantárgyak miatt keresed a szakot, ahogy az előttem író is elmondta, nem feltétlenül ez lesz majd később is.
Érdekel a vegyészmérnöki? Tudod, hogy mit csinál, hol dolgozik? Nézz utána.
Annak idején engem is pontosan ugyanígy terelgettek, ment a kémia, ment a matek, menjél vegyészmérnöknek - és aztán baromira nem érdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!