Nemzetközi tanulmányok szak vélemények?
Sziasztok!😊
Van esetleg itt olyan, aki szegeden végzett Nemzetközi Tanulmányok szakon? Vagy bármelyik egyetem ezen szakán?😅
Ha igen,leírnátok a tapasztalataitokat a szakkal kapcsolatban(milyen volt,most merre mentek stb.)?😃
A segítségeteket előre is köszönöm!☺️
Szia!
Én csak ott tanultam, pont Szegeden, viszont nem végeztem el, az első félév után eljöttem, de remélem, nem baj, hogy válaszolok.
Nekem sajnos nem igazán tetszett a szak. Igaz, az oktatás védelmében szóljon, hogy nem is nagyon akartam oda jelentkezni, de én tényleg megpróbáltam pozítivan hozzá állni. Az egyik legnagyobb problémám az volt, hogy nagyon elméleti az egész, az első félévben a 10 órából kettő előadás volt, aminek az a lényege, hogy bemész órára, a tanár ledarálja az anyagot, aztán félév végén vizsga. Lehet, hogy a későbbi félévekben ez változott, de a szakon, ahova utána mentem, már az első félévben sok gyakorlat volt. Ez azért sem jó szerintem, mert maga a szorgalmi időszak nem olyan durva, azon kívül, hogy bejársz órára, de utána nagyon nehéz az alig kéthónapos vizsgaidőszakra nyolc vizsgát betenni, úgy, hogy jól is teljesíts. A másik, ami még nagyon zavart, hogy egy katyvasz volt az egész, már ami a tantervet illeti. Bölcsészettudomány, társadalomtudomány, jog, közgáz, szakmai nyelv, egyszerűen minden volt, de egyikbe sem tudtunk bele menni olyan mélyen, hogy azt mondjam, hogy én milyen sokat tudok erről a bizonyos területről. De, hogy ne csak negatív legyek, a tanárokkal egy kivéletével nem volt probléma, persze, voltak nehéz vizsgák, de engem igazságtalanság nem ért, az évfolyamtársaimmal is jól kijöttem, van, akivel most, közel négy évvel később is tartjuk a kapcsolatot. Persze, nem szeretnélek lebeszélni, azt válaszd, ami neked a legszimpatikusabb, de nekem ez volt a tapasztalatom. Arról egyébként sajnos nem sokat tudok, hogy a többiek mihez kezdtek diploma után, egyébként elég sokan otthagytuk a szakot már az első év során.
Köszönöm a válaszod!😁 Azt kihagytam,hogy idén kezdtem el a szakot,de ugyanazt érzem mint te,hogy katyvasz az egész😅 van ahol doktori hallgató tartja az előadást amivel nem is lenne baj,ha tényleg tartaná azt az előadást. Meg a ,,folyamatosan feltöltöm az előadásokat” valahogy sose ment. Persze sok a dolguk,de nem a zh előtt két nappal szerettem volna tanulni(ha lehet annak nevezni ennyi idő alatt😅)
Persze még nem szeretném ott hagyni,hátha változik a dolog😅 de eddig nagyon vegyes érzések vannak bennem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!