Melyik szak éri meg leginkább elvégezni politológia, nemzetközi tanulmányok vagy pszichológia?
Igen, az a kérdés, hogy a tudást akarod-e használni vagy a papírt.
A pszichológia az élet minden területén hasznosul, de nem biztos, hogy a munkaerőpiacon a leginkább.
Annyira imádom, mikor egyetemet soha nem látott emberek kezdik osztani az észt, hogy mivel lehetetlen elhelyezkedni a munka világában...
Én egyet biztosra tudok mondani, hogy a pszichológiát akkor válaszd, ha valóban van elkötelezettséged. Mikor valaki azt mondja, hogy tele van velük a piac, az azért vicces, mert annyira tág az a terület, ahol pszichológiával el tudsz helyezkedni, hogy a páciensek sokszor azzal küzdenek, hogy nem találnak a problémájuknak megfelelő szakembert :) Ez olyan mint az orvosi... Tele van velük sok egyetem, de sosincs elég.
Viszont pénzben, energiában és időben is rengeteget követel, tehát ha csak nem HR-es szeretnél lenni a diplomával - ami szintén nagyon jól fizet -, akkor nem ezt ajánlom.
A másik kettőről nem tudok semmit mondani, csak olyan véleményeket, amit n is másoktól hallottam, azokra meg nem szeretnék alapozni.
6: igen, de az nem egy alapszakkal történik, hanem alap (3 év) mester(2 év), klinikai ráépülő (4 év) és valamilyen terápiás továbbképzés (2 év). Szóval ja, a képzéseid felét zsebből kell állnod, lehúzni minimum 10 évet tanulással és kb ennyi tapasztalat után lehet 8-10 ezres óradíjra belőni magad, csak ugye rendelőbérlés, felkészülés az ülésekre, szupervízió, aztán kiderült, hogy egy héten kb 5 ülésed lehet és nagyjából 10 kliensed egyszerre, ha nem akarsz rámenni lelkileg és inkompetens lenni, meg az esetekkel töltött plusz idő inkább 3-4 órát jelent minimum, nem azt az 50 percet, amíg ott a kliens.
Szóval kívülről ez fun and games, de kurvára nem úgy működik ahogy egyesek gondolják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!