Angoltanulás, tippek?
Emelt érettségit fogok tenni angolból és egyedül fogok felkészülni rá.
Nem rossz angoltudásom van már. Rendben vagyok az alap nyelvtanokkal, a szókincsemet kéne inkább jobban fejleszteni. Nyilván az a lényege hogy minél több szókincsed legyen. Sokat kell még fejlődnöm.
Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlotok angol nyelvtanuláshoz? Ti hogy szoktátok? Pl érdemesebb könyvekből tanulni mint egy alkalmazáson? Mi a leghasznosabb módszer? Hatékony még a feliratos filmek/sorozatok nézése is.
De kíváncsi lennék ki mit tudna nekem ajánlani, hogyan tanultok angolul?
Szókincsre tényleg hasznos, ha sokat olvasol (illetve a sorozat/filmnézés is ide tartozik, bár kevésbé hasznos, mert a vizualitás puskaként szolgál), de figyelj rá, hogy aktívan fogyaszd a szöveget. Ha valami szót nem ismersz, keress rá a definíciójára, írd fel magadnak stb., különben egyik füleden ki, a másikon be lesz az egész, és csak a gyakran előforduló szavak fognak megragadni benned.
Én már nem tanulok angolul, de anno még úgy ugrott meg nagyon a szókincsem, hogy sokat olvastam, és minden ismeretlen szóra rákerestem közben. Egy idő után pedig észrevettem, hogy jé, elolvastam egy egész fejezetet, és egyetlen szónak sem kellett utánanéznem közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!