Lehetséges 90%-os eredményt elérni emelt szintű magyar érettségin? Nektek sikerült? Mik a tapasztalatok? Mennyit kell rá tanulni?
Idén érettségizem, és magyarból szeretnék emeltezni. A továbbtanulás miatt fontos lenne, hogy 90%-os legyen az érettségim. Van akinek sikerült ennyit összehozni? Mennyire volt nehéz és mennyi időt készült rá? Továbbá milyen könyvekből tanult/készült a tankönyvek mellett?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat! Két emeltet kell csinálnom, mivel jogra akarok menni, oda meg ugye muszáj a töri, amivel nincs is semmi bajom, mert a négy év alatt végig 5-ös voltam belőle. A másik emelt azért kéne, hogy meglegyen a százalék duplázással. Angolt sajnos azért nem választanám, mert a 4 év alatt, lóf*szt nem tanított belőle a tanár, leginkább arról volt szó angol órákon, hogy ki milyen sorozatokat szokott nézni. Így bőven elég lesz a középszintre is felkészülni…
Ezzel szemben a magyart mindig is szerettem, a törihez hasonlóan eredményesen teljesítettem belőle, rengeteget olvasok, a kötelező olvasmányokon kívül, filozófiai, politikai tartalmú könyveket, tanulmányokat, kb 13 éves korom óta. Emellett szeretek írni, illetve elemezgetni különféle témákat. A tanárom szerint a fentebb felsorolt háttérrel lenne esélyem az emelt magyaron, ugyanakkor a sok elrettentő vélemény miatt vacilálok rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!