Milyen szempontok alapján válasszak szakmát?
Van jelenleg 3 olyan is ami érdekelne. Szándékosan nem írom le hogy mik, mert mindenki a saját ízlése szerint válaszolna rá (amivel amúgy nincs semmi baj). Nekem most inkább szempontok kellenének amiket figyelembe kell vennem pályaválasztásnál és ezek alapján vizsgálnám meg a dolgokat.
Tudnátok vagy 5 olyan szempontot írni ami alapján érdemes szakmát választanunk?
Én úgy választottam, hogy sose értjen meglepetés, így villamosmérnök és villanyszerelö lettem.
Ezekre mindig szükség lesz, még egy elképzelhetetlen katasztrófa esetén is, ha másra nem hát kommunikációs vezetékek szerelésére.
Így a szmepontjaim sorrend szerint:
1. Idötálló
2. Nincs kitéve anyagi igényeknek
3. Jól fizet
4. Kényelmes
5. Szabaidö
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
2-es véletlenül a félig hasznosra nyomtam pontozásnál, bocsánat! De köszi szépen!
Mi érdekel, mi iránt tudnék elhivatott lenni.
Melyikhez vannak megfelelő képességeim.
Melyiket tudnám a vágyott magánélet formámmal összeegyeztetni.
Melyik biztosít jobb anyagiakat alapjáraton.
1. Mennyire tudok vele elhelyezkedni, mennyire van rá igény. Mennyi területet fed le, mennyi az átfedés a szakok között.
2. Mennyi a fizetés.
3. Merre tudok vele tovább menni.
Jelenleg adminisztrátor vagyok, de ezzel a szakmával akár logisztikai feladatokat is elláthatnék. Ha meg tovább akarnék tanulni akkor az emberi erőforrások szakra kell ügyvitel érettségi, ami pont a szakmám. A fizetésem meg egész jó.
1. Összhangban legyen a kézügyességi és egyéb képességemmel, fizikai adottságaimmal.
2. Hosszú távon is létezzen az ilyen szakemberek-iparosok iránti igény, tehát 20 év múlva is dolgozhassak benne.
3. Idősebb korú ember is legye képes a szakma művelésére.
4. Itthon és külföldön tisztességesen meg lehessen élni belőle.
5. Milyen szellemi színvonalú emberekkel leszek együtt a képzés során?
6. Mennyire igényel jogosítványt, gépkocsivezetést? (Van, akinek probléma ez.)
7. Kibírom-e fizetni az induláshoz, műhelyhez szükséges költségeket, illetve magát a képzést?
Érdeklődési kör
Rátermettség
Elhelyezkedési lehetőség
Előrelépési lehetőség
és utoljára, de nem utolsósorban a fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!