Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Alacsonyabb IQ-val (rossz...

Alacsonyabb IQ-val (rossz logikai-matematikai képesség) milyen szakra érdemes menni?

Figyelt kérdés

Szinte bármit megtanulok, ez az egy dolog van nekem, a szorgalmam. Sokkal kevesebb erőfeszítést kellett mindig is nyújtanom, mint a legtöbbeknek. Amit sokan egy hét alatt tanultak meg, az nekem ment 2 nap alatt.

De sajnos buta vagyok, örököltem az alacsony IQ-t. Nincs térlátásom, nincsen jó logikai készségem, általában sosem értek semmit, nekem nincsenek ötleteim, főleg nem jók. Így jól fizetett szakok kb 80%-a ki is esett szerintem.

A matematikát is mindig csak bemagoltam, kívülről megtanultam egy kész feladatot, adott számokkal, de nem értettem. Dolgozat után el is felejtettem.

De mint mindenki, én is szeretnék jól fizető szakmát tanulni, ahol nem nettó 200-at kapok.

Jelenleg dolgozok, nem tudok visszamenni nappali képzésre, csak levelezőre, mert magamat kell eltartanom.

Tudtok javasolni valamit?

Nyilván műszaki szakok, gazdaságiak kiestek. :( Jogra stb. sose lenne elég pontom.

Halott ügy?

2022. szept. 10. 20:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azért napjainkban egy matek érettségihez nem kell gondolkodni, mikor sablonos feladatmegoldás kell. Vicc az oktatás.

Elég a mateking, illetve ha begyakorolja az előző évek érettségi feladatait (mintázat).

Még emelten is, nagyon gyerek szintű bizonyítás megy, tehát középszinttel megírható az is, annyira alacsony színvonalú a közoktatás.

2022. szept. 11. 09:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

11.-es vagyok.

Illetve kérdező, fejleszthető a logikai gondolkodás, csak hát a droidképző, gagyi közoktatásban nincsenek ajánlások.

A matematikai bizonyításokon kívül ajánlom még:

- brilliant.org

- Smullyan könyveit

2022. szept. 11. 09:22
 13/16 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem csak szarok a tanulási módszereid. Nincs neked semmi bajod, csak nem tanultál meg tanulni
2022. szept. 11. 10:24
 14/16 anonim ***** válasza:

13. hozzászólónak igaza is lehet.

12. hozzászóló vagyok.

A droidképző közoktatásban sajnos nem tanítanak tanulásmódszertan.

A tanárok sem oktatják önszántukból. Valószínűleg a droidképző egyetemen nem oktatták nekik.

Inkább a sablonos feladatmegoldást erőltetik. Szánalmas.

Ajánlanék kettő könyvet, ami segít a matematika gyorsabb, értelmesebb elsajátításában!

- Pólya György: A gondolkodás iskolája

- Arthur Engel: Problem-Solving Strategies

2022. szept. 11. 12:30
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ha megfogadod a 14. válaszomban írtakat:

- Pólya György: A gondolkodás iskolája

- Arthur Engel: Problem-Solving Strategies

+ még egyetemi szinten (felkészülés) felhasználod, elsajátítod ezt a könyvet

- Razvan Gelca - Titu Andreescu: Putnam and Beyond

Tehát, ha a fenti 3 könyvet a kömal feladatokon keresztül elemezve, gondolkodva, készségszinten begyakorlod, mehetsz matematika alapszakra vagy közgazdasági adatelemzés alapszakra is.

2022. szept. 11. 12:41
 16/16 anonim ***** válasza:

Aki teljesen hülye a matekhoz, az nem ír 4-es érettségit szimpla gyakorlással.

Én rengeteget küzdöttem, minden évben kegyelemkettessel mentem át, az érettségi nagy nehezen lett egy 3-as. Na ÉN tényleg zokni vagyok hozzá.

Lehet, hogy te sem vagy zseni belőle, de nagyon alábecsülöd magad. Hidd el, szorgalmas gyakorlással szinte bármelyik szakot el tudnád végezni, max tényleg a matematikus, csillagász, fizikus meg ilyeneket hagyd ki.

2022. szept. 13. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!