Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felejtsem el az emelt matek/an...

Felejtsem el az emelt matek/angol érettségit?

Figyelt kérdés

Kezdem azzal, hogy szerencsére nagyon egy jó képességű, fogékony, értelmes lány vagyok. A tanulás nekem mindig simán ment, sőt. Konkrétan nagyrészt nem is kellett tanulnom mert elég volt ha csak gyorsan átolvastam az anyagot vagy odafigyeltem órán és már megragadt.

Általános után egy jó gimibe mentem, de aztán más okból kifolyólag átmentem egy gyatra szakiskolába, itt semmi szint nincs. Nem itt a helyem, de már nem tudom visszafordítani. Muszáj vagyok ebből a helyzetből kihozni a lehető legjobbakat. Most fogok érettségizni.

A célom az egyetem. Szeretnék bekerülni az ELTE-re, gazdaságtudományi karra. Szóval leginkább ilyenek kellenek hozzá hogy matek angol info. Én matekra és angolra gondoltam, felvételi tárgynak. Nyilván emeltezni kell legalább egyből.

Egyébként nincsenek rossz tanáraim, de az osztályom alacsony szintje miatt nem lehet haladni az én tempómban. Így engem ez hátráltat, nem visz előre. Ezekkel az órákkal biztos nem érek el semmit. Ezért nincs is segítségem aki fel tudna készíteni az emelt érettségire.

Mikor ezeknek a tanáraimnak megemlítettem az emelt érettségit, egyből rosszallóan leszóltak, le akartak beszélni. Hogy esélytelen felejtsd el. Nem azért mert nem tudnád teljesíteni, csak ahhoz kell valaki aki mentoráljon téged, felkészítsen. De azt véletlen se vetették volna fel hogy ők segítsenek valamibe is, ah dehogy. Egy segítőkész normális tanár pedig még örülne is neki hogy egy tanítványának ilyen céljai vannak, nem lebeszélik hanem bátorítják. De szerintem tuti csak azért hogy ne kelljen segíteniük nekem. Meg az is rátesz még, hogy ez egy gyenge szakiskola és nincsenek itt hozzászokva ilyen nagyratörő igényekhez, úgy vannak vele nem szokás ez itt és akkor nekem se kelljen segíteni.

De az a baj magántanárt sem tudok fogadni. Pedig olyan jó lenne, tudom hogy akkor fixen közel maximális eredményekkel tennék emelt érettségit mind angolból mind matekból. Mert én tényleg okos fogékony vagyok, egyből megértek mindent gyorsan tanulok, jó eszem van. Engem öröm lenne tanítani, velem nem kínlódni kéne hanem csak képezni. Én meg nagyon nagy hasznát venném. De sajnos a magántanár nekem egyenlőre most nem fér bele, nem bírnám a kiadásokat.

Abban igazuk van a tanáraimnak hogy mégiscsak többet jelentene egy magántanár nyilván, de az nem igaz hogy így segítség nélkül már esélytelen lenne. Jó ésszel és szorgalommal sikerülhet önállóan is, a netről és sok-sok anyagból informálódva, korábbi érettségi feladatsorok gyakorlásával stb.

Ti mit gondoltok erről? Annyira nagyon nehéz? Van aki egyedül készült fel és kimagaslóan teljesített? Mert sok ilyet is olvastam itt a gyakorin, akinek külső segítség nélkül sikerült. És szerintem ez az igazán a dícséretes.

2022. szept. 9. 01:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
A szövegem végén ellentmondásba kerültem, most látom😅 Mielőtt valaki belekötne, nyilván értitek mire gondoltam. Lehetségesnek lehetséges megoldható lenne, csak az én helyzetemben már nem érdemes nem aktuális, így fogalmazom inkább
2022. szept. 9. 16:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Emelt pro matek! Tanulj a neten a szuper volt matektanáromtól!
2022. szept. 9. 17:18
 13/14 anonim ***** válasza:
2022. szept. 9. 17:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Az angol emelt teljesíthető ötösre ha megérted+beszéled a nyelvet egy erős b2 szinten.(ha jó vagy nyelvek terén, akkor a normál iskolai tempóban is elérted már ezt a szintet 12.re)

Ha kitöltessz párat az előző évek érettségijeiből akkor elég gyorsan kiderül, hogy jelenleg kb. hogyan állsz.

Ha gondolod dobhatsz nekem itt egy üzenetet, én tavaly emelteztem angolból ötösre.

2022. szept. 10. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!